Gröna gatan

I området Gröna gatan finns huset som länge var känt som Europas längsta sammanhängande huskropp. Huset sträcker sig från Brantingstorg mot Johannesbäcksgatan och skapar en stor grön innegård. 

De flesta lägenheterna i bostadsområdet är på 1-2 rum och kök, men även större lägenheter finns. Bostäderna ligger kring stora bilfria gröna gårdar och parkområden. Bostadsområdet är stort men bostäderna är uppdelade i tre kvarter för att underlätta vår kontakt med hyresgästerna och för att du som hyresgäst ska ha större möjlighet att påverka din närmiljö.

Under 2000-talet renoverades stammar och badrum i lägenheterna på Johannesbäcksgatan med adress 56A-78I. Sedan 2009 började sedan en total förnyelse av resterande lägenheter och de planeras att färdigställas under 2014.

För hyresgästerna finns många grönområden och aktiviteter. På innegårdarna är lekplatser för barnen fördelade över hela området och vid Gröna gatan finns en boulebana. I området finns promenadstråk och i närheten finns det stora grönområdet Källparken.

Som boende på Gröna gatan har du nära till all närservice på Brantingstorg. Du har heller inte långt till Årsta centrum med vårdcentral eller till köpcentrum Gränby centrum. Kommunikationerna till och från området är mycket goda. Stadstrafikens bussar trafikerar området och det finns fina cykelvägar in till centrala Uppsala.

Skriv ut