Vad har hänt med dunderklockan, blomman som farmor gör dunderhonung av? I utställningen ger sig Bamse och hans vänner ut på ett äventyr för att rädda miljön.

Farmor är orolig för blomman Dunderklockan. Det är av Dunderklockans dunderpulver som Farmor gör Dunderhonungen som gör så att Bamse blir stark. Men nu finns inte lika många Dunderklockor som förut och Farmor är orolig. Hur det ska gå med Dunderhonungen? Den kommer ju ta slut om det inte finns några Dunderklockor. Och stackars Lille Skutt! Hans morötter kommer inte upp i trädgårdslandet längre... Hur ska han få mat om det inte finns några morötter? Bamse, Nalle-Maja och deras vänner kan inte förstå vad som hänt - vilket mysterium!

Ganska snart förstår de att något är fel med miljön och misstänker att det är Krösus Sorks fabrik som orsakar problemen. Fabriken finns på Klippön, och Bamse, Nalle-Maja och deras vänner tar oss med på en resa för att lösa mysteriet.

Välkommen på utställning

Uppsalahem tillsammans med Fredens Hus hälsar familjer välkomna till utställningen ”Bamse och Dundermysteriet”. Utställningen har skapats tillsammans med barn ifrån Hajens fritidshem i Navestad och riktar sig till barn från förskolan upp till årskurs 3. Tillsammans med Bamse och hans vänner låter vi våra yngre besökare lösa dundermysteriet och lära sig om återvinning. Barnen får upptäcka bland annat Farmors hus, Lille Skutts morotsland, Krösus Sorks kontor och Fjärilsdalen. Utställningen är kostnadsfri.

Besök Bamse och hans vänner
28 mars öppnar utställningen för allmänheten samt skolor och förskolor. Utställningen pågår till den 19 augusti.

Öppettider för allmänheten
Onsdag - fredag, kl 15.00-18.00
Lördag - söndag, kl 12.00-16.00

Sommarlovsöppet from 27 juni: Onsdag - söndag, kl 12.00 - 17.00

Guidade visningar för skolklasser och förskolegrupper kommer att kunna bokas via www.fredenshus.se utöver ordinarie öppettider. 

Alltid fri entré.

Ta cykeln eller bussen till utställningen
ul.se kan du hitta mer information om vilka bussar du kan ta till utställningen. Busshållsplatsen närmast Uppsala slott heter Svandammen. 

Var med i Skalmans teckningstävling
Du som besöker utställningen har chans att vinna biljetter till Bamses sång och dansföreställning på Uppsala konsert & kongress. Information om tävlingen hittar du här.

Frågor?
Fredens hus
www.fredenshus.se
bamse@fredenshus.se

 

Bamse och Dundermysteriet är producerad av Arbetets museum i samarbete med BAMSE Förlaget, Egmont Kärnan Bamseredaktionen, Kolmårdens Djurpark, Hyresbostäder samt Sparbankstiftelsen.