Att hitta ett boende av rätt storlek är inte alltid lätt. Precis som när eremitkräftan byter till ett större skal behöver även vi människor ibland byta bostad när det börjar kännas lite trångt. Cynthia har precis växt ur en av våra mindre lägenheter och har nu flyttat till en lagom stor med utrymme för alla hennes hobbys.

Var bor du?

Jag, min fästman och vår hund Atlas har precis flyttat till en studentlägenhet i Flogsta. Tidigare bodde vi i Bäcklösa på Gottsunda allé. Det är där bilderna på lägenheten är tagna. Vi trivdes jättebra i Bäcklösa men bodde för litet så vi har flyttat från en tvåa till en fyra. Det är bra att det finns mer plats för jag har så många hobbys och prylar. Sen är det så härligt stämning här i Flogsta med alla studenter. Det är en annan gemenskap i ett studentboende jämfört med ett vanligt boende.

Vad har du för hobbys som tar plats?

Jag gillar att pyssla! I lägenheten i Bäcklösa hade vi hyllor bakom soffan och det var perfekt för då var delar av förvaringen dold och jag kunde förvara både pysselmaterial, färger, målardukar och alla mina böcker där. Jag försöker även lära mig att sy egna kläder och har en väldigt fin rosa symaskin som jag fick i julklapp. Den är nog faktiskt min favoritsak i hemmet även om jag inte är så duktig på att sy än. Min sambo Niklas står för gitarrerna eftersom han gillar att spela både gitarr och bas. Men det är ändå jag som har flest saker och så kommer det nog alltid att vara.

Var brukar du hålla till när du pysslar?

Oftast blir det vid köksbordet. Då kan jag enkelt samla ihop allt mitt kreativa kaos till halva bordet och äta på andra halvan så slipper jag ta bort allt varje gång det är dags för mat.

Hur går det att bo med hund?

Det är kul! Atlas är bara ett år så han är fortfarande lite valpig. Ibland kan han skälla men det gäller att ha tålamod och öva. Då blir det bättre. Han har en stark egen vilja och gör inget som han inte själv vill. Han är smart så han behöver mycket stimulans. Vi brukar springa med honom och låta honom dra saker, det gillar han. Sen övar vi mycket sök, han ska så småningom bli en jakthund eftersom Niklas jagar.

Vilken är din favoritplats i lägenheten?

I förra lägenhet älskade jag uteplatsen med våra chili- och tomatplantor. Min sambo gillade att ligga i hängmattan, jag brukade sitta på en stol och läsa en bok eller plugga och vår hund Atlas njöt av att bara få komma ut och sitta ute. Barnen som bor i Bäcklösa brukade flockas kring Atlas när vi satt ute och han älskade uppmärksamheten. I vår nya lägenhet är min nya favoritplats definitivt klädkammaren! Jag har så mycket kläder och äntligen får jag plats med dem. I den gamla lägenheten hade jag kläder överallt.

Hur har ni tänkt när ni inrett lägenheten?

Jag gillar inredning men som student har man inte mycket pengar till sådant, men det går att skapa mycket själv. Vi har en gammal byrå där symaskinen står som vi har målat om. Vi brukar köpa eller få second hand, sen är det enkelt att ge dem nytt liv genom att till exempel måla om, men man får räkna med att det tar lite tid.