Kim Flöjth bor i en ungdomslägenhet i Rosendal med sin sambo sedan tre år tillbaka. Deras lägenhet med två rum och kök ger ett ljust och stilfullt intryck som skapar en härlig kontrast till fastighetens gröna fasad.

Kim i Rosendal

Vad är det bästa med din lägenhet?
- Det bästa är ljuset. I lägenheten har vi sol från uppgång till nedgång.

Har du några inredningstips?
- Skapa en moodboard, en anslagstavla eller liknande och spara de bilder, färger, möbler och konstverk du gillar. Du kan då skapa en bra uppfattning om din stil och vad du kommer må bra av att omge dig med. Ett annat tips är att våga testa! Våga möblera om och flytta saker mellan olika rum, ibland kan man hitta kombinationer och saker i sin egen bostad som får ett lyft bara av att stå på en annan plats.

Vad är din favoritsak i hemmet?
- Min favoritmöbel är vårt köksbord. Bordet är ett arvegods från min sambos familj som jag målat för att ge liv i många år till. Några andra favoriter är mina globalknivar och min marshallhögtalare. Det är ovärderligt att ha bra knivar då jag spenderar mycket tid med att laga mat. Musik är en ständig följeslagare och det är sällan tyst i vår lägenhet.

Vad är ditt bästa miljötips?
- Måla om, klä om och bygg om. Vårt nattduksbord var till exempel från början en tvättkorg. Med lite kreativitet kan man hitta nya användningsområden för gamla saker som man tänkt kassera.

Vad är ditt bästa minne i denna lägenhet?
- Ett av mina bättre minnen i lägenheten var när min mamma fyllde 50 år och jag hade ordnat ett överraskningsfirande. Då hon är en kvinna som väldigt sällan unnar sig något blev hon mycket rörd.

Vad gör du helst en vanlig dag?
- Jag läser gärna en bok, spelar dataspel, lagar en god middag och umgås med min sambo.

Vad för dig är viktigast i ett hem?
- Ett rymligt och bra utformat kök som sitter ihop med umgängesytan.