Malin Seiler bor i en fyra i Linnéhuset. Malin, hennes man och deras två barn flyttade in under sommaren 2015 och trivs väldigt bra i stadsdelen. Närheten till både skogen och stadskärnan är ett stort plus.

Malin i Linnéhuset

Vad är det bästa med din lägenhet?
- Framförallt är det läget och att vi bor granne med Stabbyskogen! Vi stortrivs i denna stadsdel. Men jag är också väldigt förtjust i vår balkong. Den är på 16 kvm, i söderläge och har en fin utsikt över gjuteriparken. Eftersom den är så rymlig ger den en känsla av att vi har en egen takterrass.

Har du några inredningstips?
- Ja det har jag massor utav! Jag tycker om inredning och gillar att köpa saker till mitt hem. Jag tycker om att mixa gammalt och nytt för att skapa en egen mix av personliga detaljer. Inredning med en personlig mix kan aldrig slå fel eftersom det är du själv som ska trivas i din lägenhet. Ett hem behöver inte vara perfekt. Ett generellt tips jag kan ge är att försöka få upp saker på väggarna. Det är lätt hänt att väggar blir tomma och platta, men genom att hänga upp tavlor så får de ett annat liv.

Vad är din favoritsak i hemmet?
- Oj, det är många. Jag blir alltid lite extra lycklig när jag hittar saker på loppis då jag får en känsla över att ingen annan har en likadan. Min fina vintagematta jag har är ifrån Biskopsgården, den gör att mitt vardagsrum känns ombonat och mysigt. En annan favorit är tapeten som vi har i köket. När vi flyttade in var köket helt vitmålat, men då bestämde vi oss för att sätta upp en William Morris tapet. Det var det bästa beslutet vi gjort i lägenheten eftersom jag har svårt för helt vita väggar. 

Vad är ditt bästa miljötips?
- För mig som gillar att gå på loppis så skulle jag säga att återvinna och återanvända möbler och inredning är ett bra tips.

Vad är ditt bästa minne i denna lägenhet?
- Det var när vi precis skulle flytta in och jag klev ut på balkongen för första gången. Vår balkong gör så mycket för vår lägenhet och vi får ett väldigt fint ljusinsläpp av de stora fönsterna.

Vad gör du helst en vanlig dag?
- Jag pysslar gärna med mina växter eller försöker hinna med att måla om någon möbel. Vi spenderar också mycket tid i Stabbyskogen tillsammans. Vi bor väldigt nära skogen och det är perfekt att det går att vara där året om. På vintrarna finns det en pulkabacke för barnen och på somrarna är det många barnfamiljer som har picknick. Det finns också några kolonilotter i närheten, men i år kommer vi att satsa på att odla på vår egen balkong.  

Vad är viktigast för dig ett hem?
- Att det känns hemtrevligt. Ett perfekt hem för mig är att göra det ”operfekt”. Jag har hittat mitt hem i en bohemisk känsla där jag hellre inreder med loppisfynd än inredning från IKEA eller Mio.