Monica Karlsson bor i seniorboendet vid Mimmi Ekholms plats. Det är första gången hon bor i en hyresrätt och hon flyttade dit för 4 år sedan när huset var helt nybyggt. En stor fördel med att bo i en hyresrätt är att hon kommer närmare sina grannar och att det finns en bra gemenskap i området.

Monica vid Mimmi Ekholms plats

Vad är det bästa med din lägenhet?
- Det bästa är att den är ljus och luftig. Den är också väldigt välplanerad och anpassad för pensionärer. Köksbänkarna är det bra höjd på, och att det är breda dörrar till varje rum utan trösklar. Eftersom det är första gången jag är en hyresgäst tycker jag att det är jätteskönt att kunna ringa till Uppsalahem och få hjälp när jag har problem med något, nu behöver jag inte lösa allt själv längre.

Vad är det bästa med området du bor i?
- Det bästa är att det är så trivsamt. Det tycker både jag och mina grannar. Vi har en bra gemenskap och hälsar alltid på varandra. På somrarna brukar vi ha grillfester på innergården där alla som bor i huset får komma och grilla. Vi bryr oss väldigt mycket om varandra. Om min granne som bor i lägenheten bredvid inte har hämtat in tidningen en dag, då brukar jag plinga på och kolla så att allt är okej. En gång när jag låg hemma sjuk så kom en av mina grannar och plingade på och bjöd på lite nybakat.

Vad har du för inredningstips?
- Eftersom jag bor själv så tycker jag det är viktigt att kunna disponera sin lägenhet så att det får plats för fler personer när man får besök. Jag flyttade från hus till en mindre lägenhet och då var det viktigt att jag inte tog med mig för mycket saker. Om man flyttar till en mindre yta så ska man tänka på att endast ta med sig det man själv vill ha och behöver.

Vilken är din favoritmöbel?
- Det är mitt matbord och mitt skåp. De båda är från Carl Malmstens ”Calmare Nyckel” och det köpte jag och min man på 1960-talet. De möblerna har följt med mig länge.

Vad gör du helst en vanlig dag?
- Jag brukar börja dagarna med att göra lite morgonkaffe och läsa tidningen. Sedan ser varje dag olik ut och jag har olika aktiviteter som jag sysselsätter mig med. Jag är till exempel aktiv i en litteraturgrupp, läser läxor med barnbarnen, går på gym också brukar jag spela bridge med några gamla vänner. Genom att jag är med i Aktiva seniorer så brukar jag gå på föreläsningar och göra utflykter tillsammans med dem. Jag är också med i Stavkringlorna. I Stavkringlorna är vi några stycken personer som är ute och går tillsammans, äter middagar och åker på resor ihop. Vi har varit i bland annat S:t Petersburg, Köpenhamn och Turkiet. Jag tycker väldigt mycket om att resa, så nu i februari har jag en resa inbokat till Sri Lanka.

Vad för dig är viktigast i ett hem?
- Att jag känner mig trygg, och det gör jag där jag bor nu.  


Innergården på Rörgatan vid Mimmi Ekholms plats.

Skåp designad av Carl Malmsten.

Lägenheten har en öppen planlösning för hallen, vardagsrummet och köket.

Blanda gammalt och nytt för att skapa din egna personliga stil.

Ett rymligt sovrum med plats för säng, garderob och skrivbord.