Mustafa Aldahir är idag Uppsalahems yngsta hyresgäst. Sedan den 1 mars bor han i Östra Bäcklösa tillsammans med sina föräldrar och tre bröder.

Mustafa tillsammans med sin mamma Fadwa i Östra Bäcklösa

Hur känns det att vara vår yngsta hyresgäst? 

- Det känns jätteroligt! Jag blev så glad när ni mailade mig och sa att ni ville komma och hälsa på. Jag blev så glad över mailet så jag var tvungen att visa det för min lärare i skolan. 

Vad är det bästa med er lägenhet?

 - Det bästa är att det är så fint och ljust. Planlösningen i lägenheten är öppen och vi har en fantastisk utsikt. Vi bodde innan i en tvåa tillsammans, så det är skönt att det är så stora rum i lägenheten.

Vad är viktigast i ett hem? 

- Att det är öppet och att det är ljust. Solen lyser in i vår lägenhet största delen av dagen och det ger mycket energi. Det ska bli så härligt när sommaren kommer och vi får se alla träd och fält bli gröna. Ett stort plus är att det är så mycket natur här. Vi har inte riktigt möblerat klart lägenheten och det fattas lite gardiner fortfarande. Det kan vara bra sen när det blir ljusare till sommaren.

Vad är er favoritsak i hemmet? 

- Vi fick inte med oss så mycket när vi kom till Sverige. Därför betyder vår kaffekanna och tekanna väldigt mycket, då det var en av de få sakerna vi tog med oss. Vi tycker om att dricka kaffe på morgonen och kvällen tillsammans, ett stort plus är att min mamma gör väldigt bra kaffe.

Hur ser en vanlig dag ut? 

- Det börjar med att vi alla går upp ganska tidigt, kring halv sju. Vi äter frukost tillsammans, sen går mina yngre syskon iväg till skolan och jag åker buss till gymnasiet. När vi är lediga brukar vi bjuda över lite folk vi känner och mamma brukar baka en hel del. Vi fikar och äter mycket mat tillsammans. Eftersom vi alla har fullt upp på veckodagarna försöker vi vara hemma och ta det lugnt på helger så att vi får umgås tillsammans med varandra. Vi har ofta fredagsmys tillsammans. Eftersom vi inte har köpt en TV än så brukar vi på öva svenska ihop på kvällarna.

Vad gör du just nu?

- Jag pluggar nu språkintroduktionsprogrammet på Rosendalsgymnasiet. Efter det ska jag söka till naturvetenskapliga programmet då jag är intresserad av matte och teknik. Jag vill gärna utbilda mig och jobba som teknikingenjör eller programmerare i framtiden. Det verkar finnas gott om jobb inom dessa yrken och det är roligt om jag kan jobba med något som jag tycker är roligt och är intresserad utav. 

- Hur är området? 

Vi blev glada när vi fick en lägenhet i detta område. Det är bara 4 minuter för mig med buss till skolan. Det är också nära till tågstationen och in till staden. Vi trivs väldigt bra och alla som bor här i området är jättesnälla, av de som jag har hunnit träffa.