Vera Isaksson bor tillsammans med sin hund Stinsen i Gjutarängen. Lägenheten på 37 kvadratmeter återspeglar hennes största intressen väl. Väggarna blandas med Tjernobylskyltar och LP omslag, medan hjärtat av möbleringen består av en stor soffa och TV där tiden spenderas vid TV-spel.

Vera i Gjutarängen

Hur ser en vanlig dag ut?
– Jag har en tatueringsstudio som jag driver själv. Där jag pratar en hel del med kunder. Privat är jag inte särskilt social, jag tycker om att vara hemma då det är min egen tid. När jag är hemma vill jag lyssna på musik, spela tv-spel, gå ut med Stinsen och ta det lugnt. Då får jag tid till att göra iordning på mitt sätt och städa, vilket jag mår bra av. 

Vad är det bästa med din lägenhet?
– Det bästa med lägenheten är att allt är nytt och fräscht. Jag tycker om att det är påkostat i lägenheten, att det inte är den billigaste tvättmaskinen som är inköpt. Jag kommer ihåg första gången jag kom in i lägenheten och det var en så fantastiskt skön känsla att vara först! Plastfilm satt fortfarande kvar på till exempel kylskåp och tvättmaskin. Att få något helt och rent passar verkligen mig som är pedantisk.

Andra saker som också är bra är att trots en liten yta så är det högt i tak, vilket gör att det inte känns trångt. Området är lugnt med ett trevligt torg bara runt hörnet. Stabbygården har också kommit väl till användning då jag brukar rasta Stinsen där.

Vad har du för tips kring inredning?
– Ha bara det du gillar! Strunta i vad andra tycker är fint eller fult och gå på din magkänsla. Jag tycker om att ha lite annorlunda inredning som passar mig. Det viktigaste i ett hem är att det är personligt och att det återspeglar en själv.

Vad har du för inredningsstil? 
– Jag skulle nog beskriva min stil som ren och enkel, lite industriromantisk med en touch av dystopi. Det kanske kan uppfattas som hårt, men det kommer ifrån att jag spelar mycket TV-spel. Flera TV-spel som jag spelar har ett postapokalyptiskt tema om att jorden håller på att gå under.

Vad är din favoritsak i hemmet?
– Jag har inte mycket saker i mitt hem, då jag inte är en storkonsument. På så sätt lever jag ganska hållbart. Jag har det rent och sterilt vilket i sin tur gör att jag inte slänger saker, eller har behov av att köpa mycket nytt.

Men mina favoritsaker är mina kärnkraftskyltar. Några av skyltarna har jag fått från mina kunder som jobbar i labb. Den i mitten har jag köpt själv och det är en äkta kärnkraftskylt från Tjernobyl, fast den har inte suttit ute så den är inte radioaktiv.