Genom vårt traineeprogram erbjuder vi en drömstart för dig som vill satsa på en karriär i fastighetsbranschen. Sedan vi startade vårt traineeprogram har vi utvecklat ett 30-tal traineer som nu idag har ledande positioner inom branschen.

Ditt traineeår innehåller: 

  • Utvecklande arbetsuppgifter med mycket ansvar
  • En chef och handledare i ledanade position
  • Deltagande i SABOs nationella traineeprogram med utbildningar inom fastighetsekonomi, kundrelationer, ledarskap och omvärldsbevakning
  • Ett unikt nätverk i fastighetsbranschen
  • Deltagande på ledningsgruppsmöten och styrelsemöten

Vill du bli vår nästa trainee? 

Håll utkik på vår hemsida under lediga jobb. Rekryteringen av årets trainee börjar i januari och programstart sker i september. 

För dig som vill göra en kometkarriär inom fastighetsbranschen

Anni Carpelan, Elin Ingemarsson, Mats Norrbrand och Cajsa Ahlström har alla en sak gemensamt – de gav sina karriärer en kickstart med hjälp av Uppsalahems traineeprogram.

En bidragande faktor till Uppsalahems framgång är att företaget helhjärtat satsar på och värdesätter unga medarbetares kompentens. Varje år erbjuder ett antal traineetjänster till högskole- och universitetsutbildade som är i början av sin karriär.

– Tiden som trainee på Uppsalahem är fortfarande det roligaste jag har gjort i mitt yrkesliv. Trots att jag var relativt oerfaren när jag påbörjade mitt traineeprogram fick jag snabbt ansvar och möjlighet att tillämpa mina kunskaper i praktiken, säger Anni Carpelan, numer utvecklingschef hos Fastighetsägarna.

Anni är tillsammans med Elin, Mats och Cajsa tydliga exempel på traineeprogrammets möjligheter. Elin är i dag förvaltare på Stena Fastigheter i Stockholm, Mats Norrbrand arbetar som VD på Håbohus AB och Cajsa är HR- generalist på Uppsalahem.

– Under min tid på Uppsalahem var jag som en svamp och sög åt mig så mycket kunskap jag bara kunde. Samtidigt fick jag bidra och hjälpa till, vilket skapade en bra symbios som gav mig störa fördelar senare i mitt yrkesliv, säger Mats.

Vad fick ni göra under traineeperioden?

Elin: Jag kom in i hetluften direkt – på ett positivt sätt. En förvaltare gick på föräldraledighet och jag fick ta över hennes ansvar. I början kändes det utmanande att fatta beslut omgående, men jag växte snabbt in i rollen.

Anni: Den första tiden var jag VD-assistent, en perfekt start på flera sätt. Jag fick en otroligt bra insyn i företagets olika verksamhetsområden. Därefter blev jag erbjuden att prova på förvaltarrollen och på den vägen fortsatte jag. Jag jobbade sedan som förvaltare i sex år och la grunden till min yrkesbana. 

Mats: Ja, vad fick jag inte göra? Mycket var förvaltningsrelaterat så som besiktningar och annat praktiskt. Jag gjorde även utredningar och investeringsbedömningar. Eftersom att jag genom skolan redan lärt mycket av det teoretiska arbetet kände jag att det var det praktiska som gav mig mest, att lära sig och förstå ”hantverket” från grunden.

Cajsa: Från första dagen fick jag utmanande uppdrag, stort ansvar och tillgång till ett brett nätverk i fastighetsbranschen som jag inte hade haft med en ”vanlig” tjänst. I stort sett fick jag göra det mesta, men jag hade alltid bra bollplank. Jag är övertygad om att jag inte hade fått samma möjligheter utan  traineeprogrammet.

Som trainee, vad var er största utmaning?

Elin: I min roll som förvaltare var min största utmaning att kunna hålla många bollar i luften och prioritera min tid rätt.

Anni: Att ställa om från fem år i skolbänken på högskolan till att visa vad man går för och våga pröva sina vingar är en sann utmaning. Det tog ett tag att vänja sig vid att förväntas kunna fatta snabba beslut och leverera svar till hyresgäster, särskilt i rollen som förvaltare.

Mats: Teorin kände jag mig trygg i så min utmaning låg i att kunna uppnå ett flyt i relationen till våra hyresgäster. Att öva upp förmågan att lösa saker smidigt i situationer där det fanns motstridiga intressen.

Cajsa: Som trainee kastas man in i hetluften direkt och förväntas leverera och ta stort ansvar från start. Min kollega slutade i samband med att jag började så jag fick hoppa in i många av hennes projekt vilket gav mig ännu mer utvecklingsmöjlighet.

Vad har ni för tips till studenter som är sugna på att söka?

Elin: Det är inte så mycket att fundera på utan bara sök! Det är ett bra insteg i karriären och att börja på ett allmännyttigt bolag tycker jag är en bra väg att gå.

Anni: Hos Uppsalahem är chansen stor är att du hittar frågor som du brinner för och får möjlighet att arbeta med. Traineeperioden är den bästa tänkbara starten på arbetslivet. Ingen förväntar sig att du ska kunna allt så ta chansen och pröva dig fram.

Mats: Går du traineeprogrammet får du en bra möjlighet att ta reda på vad du vill göra och inte göra, vilket underlättar för framtiden. Det här är en start på yrkeslivet som jag önskar alla.

Cajsa: Jag tror att vi alla som går traineeprogrammet är rätt olika som personer, men det vi har gemensamt är att vi är drivna, framåt och lite karriärsugna. Är man en person som gillar att ta ansvar, är nyfiken och visar framfötterna så är detta den bästa starten i karriären och inte så mycket att tveka på.