Måndag den 25 november är det internationella dagen mot våld mot kvinnor. Det vill vi uppmärksamma med en manifestation och genom att lysa upp vårt hus Sverre vid Vaksala torg i orange färg.

Förutom ljusinstallationen så kommer vi att ha ett tält på Vaksala torg. Där kommer vi bjuda på glögg och pepparkakor samt berätta om vårt arbete med Huskurage och kvinnofridsmottagningen. Vi har också bjudit in andra verksamheter i Uppsala som på olika sätt jobbar för kvinnors rättigheter och mot våld! Så att så många som möjligt kan berätta om sitt arbete. Kanske kan vi hjälpa någon som kommer förbi eller någon hen känner samtidigt som vi visar att vi står upp mot våld mot kvinnor och flickor.

Tid: från kl16-19
Kom mingla, manifestera och visa att vi är många som inte accepterar våld!

PS. Ta gärna på dig något i orange!

Medverkande:

UN Women Uppsala, Uppsala Stadsmission, Uppsala kvinnojour och BUFF

Orage day

Den internationella dagen mot våld mot kvinnor den 25 november etablerades av FN år 1999. Ur denna internationella dag har Orange Day kommit att firas den 25 varje månad för att uppmärksamma den diskriminering som kvinnor utsätts för. Då uppmanas nationer världen över att uppmärksamma och erkänna könsbaserat våld samt stärka flickor och kvinnor världen över. Som en följd av den 25 november firas 16 dagars aktivism mot våld mot kvinnor varje år där färgen orange symboliserar budskapet.