Uppsalahems vd Stefan Sandberg har valt att säga upp sig och har fått ett nytt jobb som vd på det allmännyttiga bostadsbolaget Svenska Bostäder med säte i Stockholm.

– Stefan varit en mycket uppskattad vd. Under hans ledning har Uppsalahem styrt om från en omfattande nyproduktion till att fokusera mer på hållbar renovering av våra bostadsområden. Vi lyckades också få Uppsalas första investeringsstöd för studentbostäderna som byggs nu i Rosendal. Jag vill också berömma honom för arbetet han har drivit med att skapa en mer jämlik bostadsmarknad, där vi tog bort inkomstkravet för att få en bostad hos Uppsalahem. Stefan har i det stora hela varit en mycket kompetent, driven och relationsbyggande ledare, som utvecklat bolag på ett på ett positivt sätt, både internt men också  de externa kontakterna,  säger Elnaz Alizadeh (S), ordförande Uppsalahem.

Kvar på Uppsalahem till mars 2020

Stefan Sandberg har en uppsägningstid om sex månader och börjar sin nya tjänst i mars 2020. Han är kvar på Uppsalahem fram till dess. Rekryteringen av ny vd inleds nu under hösten. 

– Mina år på Uppsalahem har varit de hittills bästa i min karriär – Uppsalahem är en fantastisk arbetsgivare och Uppsala en spännande stad. Jag stannar inom allmännyttan, men får nu möjlighet att jobba närmare hemma och med utvecklingen av Stockholm Stad där bostadsfrågan är en av de viktigaste och mest utmanande, avslutar Stefan Sandberg.

För frågor:
Stefan Sandberg, vd Uppsalahem 0708-24 89 01
Elnaz Alizadeh, ordförande (S) Uppsalahem, 018-67 42 60