Om du stör dina grannar så att de tvingas kontakta störningsjouren, kommer det att kosta dig 995 kr. En kostnad som motsvarar vaktbolagets hantering av ärendet.

Att bo i flerfamiljshus har både sina för- och nackdelar. En nackdel är att man inte alltid lever samma typ av liv och det är lätt att störa sig på andras sätt att leva. Vissa ljud får man stå ut med, andra inte. Om den som bor hos oss upplever att en granne stör, uppmanar vi alltid att hen i första hand kontaktar den som stör och berättar det. Om det inte hjälper kan man kontakta vår störningsjour som åker ut på plats för att få ordning på problemet.

Om störningsjouren behöver åka ut på ett ärende kostar det nu 995 kr för den som stört sina grannar, förutsatt att störningen bekräftas av vaktbolaget. Uppsalahem kommer att skicka en faktura som motsvarar kostnaderna för hantering av ärendet. På så sätt får den som stör stå för den kostnaden som uppstår och vi behöver inte använda några hyresintäkter till det. 

Uppsalahem är inte ensamma om att hantera störningar på det här sättet och vi anser att det här är ett viktigt led i vårt trygghetsarbete med minskade antal störningar hos våra hyresgäster.