Misstänker du att din granne som står på dörren inte längre är den som bor lägenheten? Och att det bor andra personer i lägenheten? Om du misstänker att det inte går rätt till, hör av dig till oss så kommer vi att titta på ärendet. Vi uppskattar alltid när hyresgäster hör av sig i de fall de misstänker att något inte är helt okej.

Uppsalahem har problem med otillåten andrahandsuthyrning av lägenheter. Otillåten andrahandsuthyrning innebär att man inte har tillstånd från Uppsalahem att hyra ut i andra hand. 

Otillåten andrahandsuthyrning är ett problem då det sätter kösystemet ur spel och gör att det blir svårare att få förstahandskontrakt på lägenheter i Uppsala. För den som hyr otillåtet finns det också risker, man har inget skydd som när man hyr lagligt. Så hör av dig till ditt distriktskontor med dina misstankar, du kan vara anonym när du hör av dig. 

Den hyresgäst som hyrt ut sin lägenhet otillåtet har rätt att flytta tillbaka till sin lägenhet men gör man inte det så risker man att bli uppsagd från sin bostad. Det riskerar alla hyresgäster som inte följer det gällande avtal man har med Uppsalahem.

Läs mer om andrahandsuthyrning