Om du vill måla eller tapetsera i din lägenhet själv får du göra det. Men det är viktigt att det arbetet görs fackmässigt och förändringen får inte vara för extrem. Utifrån olika tidsintervaller kan du också beställa till exempel, köksluckor, tapeter, målning eller golv till din lägenhet via Uppsalahem.

Du har rätt att med olika tidsintervaller beställa till exempel tapeter, målning eller golv till din lägenhet. Du har också rätt att på egen bekostnad måla och tapetsera i ditt hem. Utbudet för underhåll och tillval kan skilja sig beroende på vilket bostadsområde du bor i.

Göra om hemma själv

Vill du renovera i din bostad på egen hand går det oftast bra under förutsättning att arbetet blir fackmannamässigt utfört, det vill säga lika bra som att en kunnig yrkesman skulle ha utfört arbetet. 

Om vi vid en utflyttningsbesiktning skulle se att arbetet är undermåligt utfört kan det innebära en kostnad för dig. Större renoveringsarbeten som att till exempel ändra planlösning är inte tillåtet. Kontakta gärna kundtjänst om du är osäker på vilka arbeten du får göra själv.

Installera diskmaskin och tvättmaskin

Installation av diskmaskin och tvättmaskin måste ske av en yrkeskunnig och vara fackmannamässigt utfört för att din försäkring ska gälla. Kontakta kundtjänst innan du köper en diskmaskin eller tvättmaskin. Inköp och installation ordnar du själv med via en yrkeskunnig person. De flesta butiker som säljer vitvaror erbjuder även tjänsten att installera. 

Fast installation och inredning får inte ändras. Detta på grund av risk för vattenskador och påverkan på dina grannars vattentillförsel.