Mellan augusti och oktober är det dags att snygga till gårdarna inför vintern och ta rätt på alla vackra höstlöv. Det kan leva om när vi blåser omkring på gården. Håll ut, det blir fint när vi är klara!

Under hösten kan du se vår personal ute på områdena och blåsa bort alla löv.

Under augusti och september när luften blir kyligare, klipper vi buskar och träd. Buskar tar vi ibland ned till botten för bästa övervintring och möjlighet att återgå till full blomster när vår och sommarvärmen återvänder.

Höst på balkong och uteplats

Det som många inte tänker på är att hösten faktiskt fortfarande är en bra månad att plantera i, bland annat sätts lökar på hösten. Har du fleråriga växter i krukor på din uteplats eller balkong är det viktigt att ta hand om dem nu och bädda in dem för vintern, så att de känsliga rötterna klarar kylan. Vissa blommor klarar inte vinterkylan, ta in de krukväxterna för fortsatt odling inomhus. 

Har du eget löv och ris?

Har du eget löv och ris som ska kastas så finns det på vissa områden rishögar och lövfickor. Kontakta ditt distriktskontor om du blir osäker på var du ska lämna ditt eget trädgårdsavfall. 

Trapphuset under höst och vinter

När det är höst och vinter är det lätt att dra med sig löv, snö och grus med sig in i trapphuset. Ta det därför som vana att alltid torka av fötterna när du går in i trapphuset. Vid regn- och snörusk kan det annars bildas pölar som dina grannar riskerar att halka på. Det är oundvikligt att årstiderna märks i trapphuset. Berätta för oss när det händer, så att vi kan städa upp!