Nu startar vi förändringen och utvecklingen av hela Kvarteret Sverre. 32 hyresrätter blir efter ombyggnad, tillbyggnad och påbyggnad hela 142 nya hyresrätter. Planerad inflyttning sker under 2020/2022 och de nya bostäderna kommer att förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling.

Kvarteret Sverre byggdes 1970 och består idag av enbart 4:or, 5:or och 6:or och saknar helt mindre lägenheter. I projekteringsfasen har fokus varit på att tillskapa fler och mindre bostäder i kvarteret, vilket nu också kommer att ske. 

Visa allt

I närområdet

Sverre ligger i direkt anslutning till Vaksalatorg och med bara några minuters gångväg till Uppsala centrum med service, kultur- och uteliv. På Vaksalatorg ordnas årligen olika arrangemang som marknader, konserter och idrottsaktiviteter och här finns även torghandel.

Med det oslagbara läget vid Vaksala torg, kommer de renoverade och nyproducerade bostäderna samt fyra attraktiva lokaler, erbjuda Uppsalamarknaden ett välkommet tillskott. 

Mitt i centrala staden ligger Uppsala domkyrka som är Skandinaviens största och högsta kyrka. I närheten ligger även Uppsala slott där många avgörande händelser i den svenska historien har utspelat sig.

Du som uppskattar grönska och vackra trädgårdar kan vandra i Carl von Linnés fotspår i Linnéträdgården och Botaniska trädgården.

Visa allt

Fakta

Hustyper: Flerbostadshus.

Lägenhetsstorlekar: 1-6 rum och kök.

Hushållsel: Ingår ej i hyran.

Miljöstuga: Ja.

Varm- och kallvatten: Ingår ej i hyra, individuell mätning.

Internet, tv, och telefoni: Fiber genom Open Universe.