Einar 1

Här bor du med Vaksala torg utanför dörren och hela centrums utbud av shopping, restauranger, kultur, service och underhållning. Mäklare brukar säga att läget betyder allt. Tja, om det stämmer, har du det perfekta boendet i Sverre. Dessutom har du bara några minuters promenadavstånd till perrongerna på Uppsala centralstation och med mindre än 20 minuter till Arlanda är långt borta väldigt nära.

Om huset Sverre

Huset Sverre är byggt 1970 och ligger längs med Väderkvarnsgatan. Baksidan av huset är vänd mot en lugn och skyddad innegård. 

Sverre har under de senaste åren genomgått en omfattande omvandling och fått en påbyggnad med två våningar. 

Huset har fått en helt ny insida, genomsyrade av fina materialval, ekparkett, ljusa målade väggar, kaklade badrum, fräsch vit badrumsinredning och mörka klinkergolv. Lägenheterna har moderna och praktiskt ljusa kök. 

På översta våningen finns inte bara 9 nya lägenheter utan även tillhörande rymliga och eleganta terrasser. Om du vill blicka ut över Uppsalas arkitektur och grönområden så är Sverre en möjlighet att ta vara på!

Lägenheterna på gatusidan vetter ut mot Vaksala torg och bjuder på en fenomenal utsikt över stadens siluett med UKK, Domkyrkan och Carolina Rediviva i fonden. De lägenheter som ligger mot innergården ger dig chansen att luta dig tillbaka och uppskatta de många utomhusmiljöer som utmärker Uppsalas grönt präglade stadsmiljö.

I huset finns 79 lägenheter om 2–4 rum och kök i varierande storlekar.

Bottenvåningen med anslutning mot Väderkvarnsgatan innehåller förutom entréerna lokaler. Där planeras för kommande verksamheter med bland annat restaurangverksamhet.

Sverre erbjuder ett drömläge – missa inte det!

Sverres historia

Kvarteret Sverre byggdes 1970 och bestod då av 32 stora lägenheter, 4:or, 5:or och 6:or. När det var dags att renovera huset sågs möjligheten att tillskapa fler och mindre bostäder i kvarteret, nu har Sverre efter ombyggnad, tillbyggnad och påbyggnad hela 79 nya hyresrätter.

Uppsalahem värnar om klimatet

Ditt hem värms upp med koldioxidneutral fjärrvärme och genom att vi tillämpar individuell mätning av vatten betalar du bara för din egen förbrukning.

Områdesbilder

I närområdet

Sverre ligger i direkt anslutning till Vaksala torg och med bara några minuters gångväg till Uppsala centrum med service, kultur- och uteliv. På Vaksala torg ordnas årligen olika arrangemang som marknader, konserter och idrottsaktiviteter och här finns även torghandel.

Med det oslagbara läget vid Vaksala torg, kommer de renoverade och nyproducerade bostäderna samt fyra attraktiva lokaler, erbjuda Uppsalamarknaden ett välkommet tillskott. 

Mitt i centrala staden ligger Uppsala domkyrka som är Skandinaviens största och högsta kyrka. Uppsala slott, som ligger alldeles i närheten, får dig att känna historiens vingslag. Och medan du är i krokarna, varför inte titta in till Pelle Svanslös på Åsgränd?


Du som uppskattar grönska och vackra trädgårdar kan vandra i Carl von Linnés fotspår i Linnéträdgården och Botaniska trädgården men också njuta av promenadvägen som löper jämsides med Fyrisån som rinner genom staden.

Fakta

Adresser: Väderkvarnsgatan 24A-B, Väderkvarnsgatan 28A-B

Antal bostäder totalt: 79

Hustyper: Flerbostadshus

Lägenhetsstorlekar: 2-4 rum och kök

Innergård: På innegården finns det soffor för att sitta ner samt bordsgrupper och två grillplatser. En liten lekyta för yngre barn med balansbräda, klätterpyramid och ett litet lekhus finns också.  

Övriga utrymmen: Förråd till varje lägenhet i källaren. Cykelparkering på gården, samt cykelrum i källaren. Barnvangsförråd, rullatorförråd finns i varje markplansentré.

Bilplats: P-platser finns i garage under huset. Ingår ej till bostad, ansökan sker på Uppsalahem.se

Miljöstuga: Ja, miljörum finns på källarplan

Hushållsel: Ingår ej i hyran

Varm- och kallvatten: Ingår ej i hyra (IMD)

Internet, tv, och telefoni: Fiber genom Open Universe

Kollektiva kommunikationer: 3 minuters promenad till centralstationen, busshållplatser finns i hela området för gröna stadsbussar och gula länsbussar.