Här bor du med Vaksala torg utanför dörren och hela centrums utbud av shopping, restauranger, kultur, service och underhållning. Mäklare brukar säga att läget betyder allt. Tja, om det stämmer, har du det perfekta boendet i Sverre. Dessutom har du bara några minuters promenadavstånd till perrongerna på Uppsala centralstation och med mindre än 20 minuter till Arlanda är långt borta väldigt nära.

Om huset Sverre

Huset Sverre är byggt 1970 och ligger längs med Väderkvarnsgatan. Baksidan av huset är vänd mot en lugn och skyddad innegård. 

Sverre har under de senaste åren genomgått en omfattande omvandling och fått en påbyggnad med två våningar. 

Huset har fått en helt ny insida, genomsyrade av fina materialval, ekparkett, ljusa målade väggar, kaklade badrum, fräsch vit badrumsinredning och mörka klinkergolv. Lägenheterna har moderna och praktiskt ljusa kök. 

På översta våningen finns inte bara 9 nya lägenheter utan även tillhörande rymliga och eleganta terrasser. Om du vill blicka ut över Uppsalas arkitektur och grönområden så är Sverre en möjlighet att ta vara på!

Lägenheterna på gatusidan vetter ut mot Vaksala torg och bjuder på en fenomenal utsikt över stadens siluett med UKK, Domkyrkan och Carolina Rediviva i fonden. De lägenheter som ligger mot innergården ger dig chansen att luta dig tillbaka och uppskatta de många utomhusmiljöer som utmärker Uppsalas grönt präglade stadsmiljö.

I huset finns 79 lägenheter om 2–4 rum och kök i varierande storlekar.

Bottenvåningen med anslutning mot Väderkvarnsgatan innehåller förutom entréerna lokaler. Där planeras för kommande verksamheter med bland annat restaurangverksamhet.

Sverre erbjuder ett drömläge – missa inte det!

Sverres historia

Kvarteret Sverre byggdes 1970 och bestod då av 32 stora lägenheter, 4:or, 5:or och 6:or. När det var dags att renovera huset sågs möjligheten att tillskapa fler och mindre bostäder i kvarteret, nu har Sverre efter ombyggnad, tillbyggnad och påbyggnad hela 79 nya hyresrätter.

Uppsalahem värnar om klimatet

Ditt hem värms upp med koldioxidneutral fjärrvärme och genom att vi tillämpar individuell mätning av vatten betalar du bara för din egen förbrukning.

Områdesbilder

Lägenhetsväljare

 

 

I närområdet

Sverre ligger i direkt anslutning till Vaksala torg och med bara några minuters gångväg till Uppsala centrum med service, kultur- och uteliv. På Vaksala torg ordnas årligen olika arrangemang som marknader, konserter och idrottsaktiviteter och här finns även torghandel.

Med det oslagbara läget vid Vaksala torg, kommer de renoverade och nyproducerade bostäderna samt fyra attraktiva lokaler, erbjuda Uppsalamarknaden ett välkommet tillskott. 

Mitt i centrala staden ligger Uppsala domkyrka som är Skandinaviens största och högsta kyrka. Uppsala slott, som ligger alldeles i närheten, får dig att känna historiens vingslag. Och medan du är i krokarna, varför inte titta in till Pelle Svanslös på Åsgränd?


Du som uppskattar grönska och vackra trädgårdar kan vandra i Carl von Linnés fotspår i Linnéträdgården och Botaniska trädgården men också njuta av promenadvägen som löper jämsides med Fyrisån som rinner genom staden.

Fakta

Läge: Väderkvarnsgatan 24A-B, Väderkvarnsgatan 28A-B.

Antal bostäder totalt: 79 lägenheter, uthyrning via Uppsala bostadsförmedling.

Hustyper: Flerbostadshus.

Lägenhetsstorlekar: 2-4 rum och kök.

Inflyttning: Med start vecka 48, 2021.

Uthyrning: Mer information finns på Uppsala bostadsförmedling.

Hyresnivåer: Preliminära hyror är satta, titta närmare i Hyreskollen.

INTERIÖR

Hall: Klinker vid dörren i hall, ekparkettgolv och ljusa väggar.

Badrum: Badrum med mörkt klinkergolv och vitt helkakel. Badrummet har kombimaskin med tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk över eller också tvättmaskin och torktumlare var för sig. Huset saknar gemensam tvättstuga.

Kök: Vita skåpluckor, vitt kakel 7x7 cm med vit fog, och laminatbänksskiva. Spis med induktionshäll och varmluftsugn. I köket är det förberett för diskmaskin. Du köper själv din maskin och säkerhetsställer att installationen blir fackmannamässigt utförd.

Vardagsrum: Ljusa väggar och med ekparkettgolv.

Sovrum: Ljusa väggar och med ekparkettgolv.

Balkong/uteplats: Inglasade balkonger mot Väderkvarnsgatan.
På våning 6 är det indragna terrasser med glasräcke. Uteplatser mot innergård. 

Innergård: På innegården kommer det finnas soffor för att sitta ner samt bordsgrupper och två grillplatser. En liten lekyta för yngre barn med balansbräda, klätterpyramid och ett litet lekhus finns också.  

Övriga utrymmen: Förråd till varje lägenhet i källaren. Cykelparkering på gården, samt cykelrum i källaren. Barnvangsförråd, rullatorförråd finns i varje markplansentré.

Bilplats: Garage under huset. P-platser börjar hyras ut under 2022. 

Miljöstuga: Ja.

Hushållsel: Ingår ej i hyran.

Varm- och kallvatten: Ingår ej i hyra, individuell mätning.

Internet, tv, och telefoni: Fiber genom Open Universe (ingår ej i hyran).

Kollektiva kommunikationer: 3 minuters promenad till centralstationen, busshållplatser finns i hela området för gröna stadsbussar och gula länsbussar.