Takryttaren planeras att byggas längs med Portalgatan, intill Portalparken i Kapellgärdet. Här planerar vi för cirka 175 lägenheter, bestående av traditionella hyresrätter, 70 delningsbostäder samt ett LSS-boende med sex lägenheter. Bostäderna kommer att vara Svanenmärkta och vår vision är att tillskapa attraktiva, hållbara och klimatsmarta hem för olika.

Uppsalahem inleder ytterligare samarbete med NCC

Uppsalahem har inlett ytterligare ett samarbete med NCC som avser nybyggnation av ett flerbostadshus, Takryttaren, innefattande totalt cirka 175 lägenheter i centrala Uppsala. 70 av lägenheterna är delningsbostäder och ingår i ett nytt koncept som Uppsalahem nu testar. I ett första steg ska NCC och Uppsalahem tillsammans planera och projektera med fokus på minskad klimatpåverkan.

i närområdet

Östra Orgeln 1

Kapellgärdet ligger ett stenkast från Uppsalas citykärna och Uppsala Resecentrum, som erbjuder bekväma kommunikationer. En kortare promenad bort ligger Kvarnengallerian, med ett brett utbud av butiker och service av olika slag. Inom bostadsområdet finns även en mindre närbutik.