Ibland händer det att insekter och småkryp tar sig in i våra hus. Vi har ett avtal med Anticimex som gör en inspektion och sanering kostnadsfritt hos dig.

Upptäcker du att du har ovälkomna insekter hemma, kontakta Anticimex direkt, 075-245 10 00. Uppsalahem har ett avtal med Anticimex och det ingår i din hyra att du får hjälp med skadedjur. Ring så fort du får problem! OBS! Det är absolut inget att skämmas för. Alla kan få skadedjur hemma. Det viktigaste är att bli av med dem, så att du kan känna dig trygg hemma!

Så här håller du krypen på avstånd

Genom att städa så kan du hålla vissa skadedjur på lite avstånd. Plocka ur köksskåp och lådor och torka rent. Dra även ut spisen och torka bakom. Om du varit ute och rest, titta noga på kläderna när du packar ner eller upp dem i väskan och tvätta allt när du kommer hem. Om du som köper direktimporterade matvaror bör vara uppmärksam på att inga insekter kommer med varorna.

Är du osäker på vad du har för skadedjur? 

Det finns tusentals småkryp i naturen. Många av dem gör nytta, exempelvis är getingar rovdjur som äter mindre insekter och till viss del pollinerar i din trädgård. Myror och humlor är andra exempel på djur som gör stor nytta. Sedan finns det skadedjur som besvärar oss oss som kan ställa till allvarliga problem. Möss, vägglöss, kackerlackor och moss. Dessa behöver du bli av med. Här presenterar vi de vanligaste skadedjuren som du kan träffa på inomhus: Anticimex skadedjursidentifieringsverktyg

 

Under våren och sommaren


Vaknar insekterna upp. Getingar, myror och bananflugor är inte är så roliga att ha hemma, så här får du lite tips och råd vad du kan göra åt dina små ovälkomna besökare.