Om dn granne röker på balkongen, så stäng dörren eller fönstret för att slippa röklukten. Din granne får röka utomhus även fast det kan upplevas som störande. Du kan alltid prata med din granne och be hen, om möjligt, röka på annan plats. Detta är däremot inget som du kan kräva. Om du känner röklukt eller andra lukter i din lägenhet även fast fönster och dörrar är stängda kan du lämna in en felanmälan till Uppsalahem så ska vi se över möjligheterna att täta fönster/dörrar. 

VIKTIGT! Till dig som röker, du får aldrig störa dina grannar och röklukt kan upplevas som störande. Om du väljer att röka i din bostad är du skyldig att se till att röken inte kommer ut från bostaden. För att förhindra det kan du få hjälp av Uppsalahem med att täta din ytterdörr eller kanske göra ett tillval för en säkerhetsdörr, kontakta i så fall oss via webben.

Väljer du att röka hemma, ska du också vara medveten om att kostnaden för sanering av lukt och nikotinfläckar kommer att debiteras dig den dagen du väljer att flytta.