All vår nyckelhantering sköts av en extern leverantör som vi har avtal med.

På in- och utflyttningsdagen

Du som flyttar in eller ut ska på in- och avflyttningsdagen hämta och lämna dina nycklar hos Great Security på Björkgatan 73.

In- och avflyttningsdagen är den första helgfria vardagen i månaden. Till exempel om 1:a inträffar på en lördag får du då hämta/lämna dina nycklar måndagen den 3:e. 

Att tänka på när du flyttar in

Från och med klockan 12 på inflyttningsdagen är du välkommen att hämta dina nycklar.

För att hämta ut nycklarna till din nya bostad behöver du ha med dig hyresavtalet, din legitimation och eventuell fullmakt. Fullmakt behövs endast om någon annan ska hämta ut nycklarna.

Tips! Om du inte har ditt hyresavtal med dig, eller om du inte står med på den inflyttningslista vi skickar till Great Security varje månad, kan du även visa ditt kontrakt på "Mina sidor". 

Att tänka på när du flyttar ut

Kontrollera att det inte fattas några nycklar, så slipper du onödiga kostnader. Har du förlorat en nyckel måste vi nämligen byta lås och det kostar en slant. Samtliga nycklar och eventuell bokningskolv till tvättstugan samt nycklar till postfack ska vara inlämnade senast klockan 12 på avflyttningsdagen. Om avflyttning sker på en helgdag ska nycklarna vara inlämnade senast klockan 12 nästkommande vardag.

Om du har låst dig ute

Om det finns en extranyckel i ditt tublås kan vi hjälpa dig mot en kostnad, annars får du vända dig till Great Security. På kvällar och helger kan du ta kontakt med vår jour på telefonnummer 018-727 36 00.

Kostnaden för utryckningen och det arbete som utförs kommer du själv att få betala för. Du kan kolla med din hemförsäkring vad som gäller i ditt fall.  

Kom ihåg att vi endast kan öppna för kontraktsinnehavaren, som ska kunna legitimera sig.

Borttappade nycklar

Om du har tappat bort en elektronisk nyckelbricka (även kallad tagg) ska du genast kontakta Great Security så att de kan spärra den elektroniska nyckeln/taggen.

Om du tappat bort en nyckel till exempelvis din lägenhetsdörr eller garageport så behöver låset bytas. Du som hyresgäst står för kostnaden för nytt lås och nycklar. Om du tappat nyckeln till entréporten eller andra gemensamma utrymmen som till exempel källaren så behöver du också stå för kostnaden.

Kopior på nycklar räknas ej som original vid inlämning till Great Security.

Om du har tappat en nyckel och vill tillverka en ny nyckel, eller beställa ett låsbyte, kan du direkt ta kontakt med Great Security som vi har avtal med. Kostnaden för låsbyte, samt eventuella merkostnader får du själv betala.