Polisen och Uppsala ungdomsjour arbetar tillsammans för att förebygga brott och undvika att våra unga råkar illa ut. De är tacksamma när de får tips och anmälningar som gör att de kan vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Om du ser eller har sett brott begås eller har information om en plats där ungdomar samlas tveka inte att tipsa dem. Era tips om vad som händer i våra områden är viktig för ett framgångsrikt förebyggande arbete.

Här är några exempel på vad sånt som polisen och ungdomsjouren vill ha tips om:

• Skadegörelse, nedskräpning och klotter

• Förargelseväckande beteende som att urinering på allmän plats

• Misstanke om drog- och alkoholbruk eller försäljning bland ungdomar

• Störande ungdomssamlingar

• Buskörning av tex mopeder och bilar

• Oroande häng/aktivitet på skolor och förskolor sena kvällar och nätterTipsa oss genom att:

Kontakta polisen genom att ringa 114 14 om du vet någonting du vill tipsa om eller tipsa via e-tjänsten Tipsa polisen på polisen.se 

Kontakta socialtjänsten om du misstänker att ett barn/ungdom far illa på den via den här länken

Kontakta Ungdomsjouren som jobbar uppsökande med förebyggande insatser för barn och unga, besök deras webbsida eller maila ungdomsjouren direkt på uppsalaungdomsjour@uppsala.se

Anmäl brott Vid pågående brott eller ordningsstörningar ring polisen på 112. Har du upptäckt brott i efterhand och misstänkta har lämnat plastsen är det också ett brott som ska anmälas. Vissa brott kan anmälas via polisens e-tjänst här. 

Hittar du inte det brott du vill anmäla bland e-tjänsterna ska du ringa 114 14. Anmäl brott så snart du kan. En tidig anmälan gör det lättare att utreda och sätta in rätt åtgärder i förebyggande syfte.