Kvarteret Sverre undergår en stor förändring och utveckling. Sverre Gårdshus är först ut med att bli färdigt och beräknas vara redo för inflytt i december 2020.

Om Sverre Gårdshus:

Gårdshuset ligger trevligt inbäddad mellan gammalt och nytt i Fålhagen och är en del av kvarteret Sverre. Huset har ett lugnt och skyddat läge på den mysiga innergården, med hela Uppsalas centrum bara ett stenkast bort. Den trivsamma innergården kommer att ha en härlig variation av växter, blommor och fruktträd, och beräknas att vara helt färdig 2022. Det kommer finnas grillplats, plats för småbarnslek och flera gemensamhetsutrymmen. Gårdshuset kommer dela innergård med det stora Sverre-huset.

Gårdshusets inflyttning är beräknad till december 2020. Huset består totalt av 35 st bostäder.

I kvarteret längs med Väderkvarnsgatan mot Vaksala torg ligger det befintliga Sverre huset. Huset genomgår just nu en omfattande omvandling som innebär en totalrenovering av den ursprungliga byggnaden samt en påbyggnad med två våningar. De första hyresgästerna beräknas flytta in årsskiftet 2021/2022.

Om bostäderna:

Sverre Gårdshus består av 2 och 2,5 rum och kök, alla med öppen planlösning. Alla lägenheter har stora golvhöga fönster (en del går att öppna), vilket ger en härlig rymd och ett ljusinsläpp utöver det vanliga. Helkaklade badrum med dusch samt kombitvättmaskiner. Eftersom alla lägenheter har en egen tvättmaskin så finns det ingen gemensam tvättstuga i huset. Köksinredning i vitt. Det är vitmålade väggar och parkettgolv i hela bostaden förutom i hall och badrum, där det ligger klinker. Inga tillval finns att beställa i Gårdshuset. Entré till gården och Gårdshuset sker antingen genom gatuentrén i Sverre-huset längs med Väderkvarnsgatan eller genom portiken från Vaksalagatan. 

För att se planlösning och information om respektive lägenhet, se Bostadsväljaren längre ner på sidan. 

Vill du söka bostad här gör du det via Bostadsförmedlingen

Visa allt

Områdesbilder

I närområdet

Einar Sverre 8

Området består i huvudsak av äldre byggnader med Vaksala torg som central punkt, där frukt- och blommarknad finns varje dag och på helger även tidvis loppis och andra evenemang. Uppsala konsert och kongresshus ligger även det vid Vaksala torg. Kommunikationerna i området är mycket bra med gångavstånd till Uppsala Resecentrum och flera stadsbussar med hållplatser i området. Du tar dig lätt in till centralaste delarna av Uppsala där du finner restauranger, shopping och all tänkbar service. Du tar dig dit antingen via cykel eller till fots vilket gör det till ett perfekt boende för dig utan bil. Livsmedelsbutik och apotek med mera finns i köpcentret Kvarnen på andra sidan Vaksala torg. Frisks och Svettis ligger nära, för dig som gillar att träna. Dessutom är det nära påfart ut på E4:an.

I bottenvåningen av Sverre-huset planeras för 4 lokaler, varav 2-3 restauranger vilket kommer ge ytterligare service i området. Lokalerna beräknas stå klara i början av 2022.

Visa allt

Fakta

Antal rum: 2-2,5 rum och kök

Antal lägenheter: 35 st

Tvättmöjligheter: Egen kombimaskin i alla bostäder, tvättstuga finns ej

Balkong: Nej, dock ett stort golvhögt öppningsbart fönster

Förråd: Ja, i källaren

Parkering: Ja, i garaget – tas i bruk 2022

Cykelparkering: På gården eller i cykelförrådet i Sverrehuset (från 2022). Cykelkrok finns i alla lägenhetsförråd.

Miljöstuga: Ja, i källare/garaget

Fiber: Ja, genom Open Universe

Viktigt att veta om Sverre Gårdshus:

Som boende i Sverre Gårdshus kommer du att påverkas av att kvarteret är under fortsatt uppbyggnad. Under 1-2 år kommer det att vara en byggarbetsplats, men med strikta säkerhetskrav för ett tryggt boende. Buller och störningar från byggarbetsplatsen kommer att förekomma i olika omfattning under hela denna period.  

Det stora Sverre-huset blir klart för inflyttning vid årsskiftet 2021/2022 - med trolig uthyrningsstart vår/sommar 2021.

Vill du söka bostad i Sverre Gårdshus gör du det via Bostadsförmedlingen

 

 

Bostadsväljaren