Kvarteret Sverre undergår en stor förändring och utveckling. Sverre Gårdshus är först ut och stod färdigt för inflytt i december 2020.

Om Sverre Gårdshus

Sverre Gårdshus består av 35 lägenheter, huset ligger trevligt inbäddad mellan gammalt och nytt i Fålhagen och är en del av kvarteret Sverre. Huset har ett lugnt och skyddat läge på den mysiga innergården, med hela Uppsalas centrum bara ett stenkast bort. Den trivsamma innergården kommer att ha en härlig variation av växter, blommor och fruktträd, och beräknas att vara helt färdig 2022. Det kommer finnas grillplats, plats för småbarnslek och flera gemensamhetsutrymmen. Sverre Gårdshus kommer dela innergård med det stora Sverre-huset. 

I kvarteret längs med Väderkvarnsgatan mot Vaksala torg ligger det befintliga Sverre-huset. Huset genomgår just nu en omfattande omvandling som innebär en totalrenovering av den ursprungliga byggnaden samt en påbyggnad med två våningar. De första hyresgästerna beräknas flytta in årsskiftet 2021/2022. Här kan du läsa mer om projektet med Sverre.

Om bostäderna

Sverre Gårdshus består av 2 och 2,5 rum och kök, alla med öppen planlösning. Alla lägenheter har stora golvhöga fönster (en del går att öppna), vilket ger en härlig rymd och ett ljusinsläpp utöver det vanliga. Helkaklade badrum med dusch samt kombitvättmaskiner. Eftersom alla lägenheter har en egen tvättmaskin så finns det ingen gemensam tvättstuga i huset. Köksinredning i vitt. Det är vitmålade väggar och parkettgolv i hela bostaden förutom i hall och badrum, där det ligger klinker. Inga tillval finns att beställa i Sverre Gårdshus. Entré till gården och Sverre Gårdshus sker antingen genom gatuentrén i Sverre-huset längs med Väderkvarnsgatan eller genom portiken från Vaksalagatan. 

Sverre Gårdshus är certifierat enligt Miljöbyggnad Silver.

Planlösning för respektive lägenhet

För att se planlösning och information om respektive lägenhet, se Bostadsväljaren längre ner på sidan.

Områdesbilder

Bostadsväljaren

 

 

I närområdet

Einar Sverre 8

Området består i huvudsak av äldre byggnader med Vaksala torg som central punkt, där frukt- och blommarknad finns varje dag och på helger även tidvis loppis och andra evenemang. Uppsala konsert och kongresshus ligger även det vid Vaksala torg. Kommunikationerna i området är mycket bra med gångavstånd till Uppsala Resecentrum och flera stadsbussar med hållplatser i området. Du tar dig lätt in till centralaste delarna av Uppsala där du finner restauranger, shopping och all tänkbar service. Du tar dig dit antingen via cykel eller till fots vilket gör det till ett perfekt boende för dig utan bil. Livsmedelsbutik och apotek med mera finns i köpcentret Kvarnen på andra sidan Vaksala torg. Frisks och Svettis ligger nära, för dig som gillar att träna. Dessutom är det nära påfart ut på E4:an.

I bottenvåningen av Sverre-huset planeras för 4 lokaler, varav 2-3 restauranger vilket kommer ge ytterligare service i området. Lokalerna beräknas stå klara i början av 2022.

Fakta

Antal rum: 2-2,5 rum och kök

Antal lägenheter: 35 st

Tvättmöjligheter: Egen kombimaskin i alla bostäder, tvättstuga finns ej

Balkong: Nej, dock ett stort golvhögt öppningsbart fönster

Förråd: Ja, i källaren. Klicka här för gårdskarta och förrådskartor.

Parkering: Ja, i garaget – tas i bruk 2022

Cykelparkering: På gården eller i cykelförrådet i Sverrehuset (från 2022). Cykelkrok finns i alla lägenhetsförråd.

Miljöstuga: Ja, i källare/garaget

Fiber: Ja, genom Open Universe

Mer information: I vår lägenhetspärm kan du läsa mer om hur du tar hand om din lägenhet i Sverre Gårdshus. Här kan du läsa den digitalt.

Viktigt att veta om Sverre Gårdshus:

Som boende i Sverre Gårdshus kommer du att påverkas av att kvarteret är under fortsatt uppbyggnad. Under 1-2 år kommer det att vara en byggarbetsplats, men med strikta säkerhetskrav för ett tryggt boende. Buller och störningar från byggarbetsplatsen kommer att förekomma i olika omfattning under hela denna period.  

Läs informationsbladet här. 

Det stora Sverre-huset blir klart för inflyttning vid årsskiftet 2021/2022 - med trolig uthyrningsstart vår/sommar 2021. 

Här kan du läsa mer om renoveringen av det stora Sverre-huset.