Här kan du läsa vad som gäller kring parkering och garage i våra områden.

Vi hyr ut parkeringsplatser i alla våra områden. Lediga objekt hittar du här. I vissa områden är det stor efterfrågan på p-platser och kan vara svårt att få en plats. Du kan skapa en bevakning så får du ett mejl när lediga  objekt finns att söka.

Parkering

På din parkering får du bara ha det fordon som du har i drift. Parkeringsplatserna får inte användas för långtidsparkering av till exempel släpvagnar, husvagnar eller trasiga bilar.

Dagen du får tillgång till din parkering får du börja använda den tidigast från klockan 12. När du säger upp en parkering ska den vara lämnad senast klockan 12.

Tillfälliga parkeringsplatser i våra studentbostadsområden

Du köper enkelt din månadsbiljett i EasyPark-appen för respektive område. Det innebär att du som hyresgäst snabbt och enkelt får din parkeringsbiljett direkt i mobilen.

Parkera i våra studentbostadsområden

Tänk på att hålla rent och snyggt på din plats

Vi på Uppsalahem städar garage och sopar rent parkeringar ungefär en gång per år. Vid städning av garage aviserar vi alltid i förväg i boendeappen.

Skottning

Under vintertid ansvarar du själv för skottning av din parkeringsplats och framför din garageport.

Är något trasigt på parkeringen eller i garaget

Ibland går lampor, dörrar eller elplintar sönder. Då är det viktigt att du gör en felanmälan så att vi kan åtgärda felet.

Förvaring i garage och på parkering är inte tillåtet

Garaget är bilens plats och får inte användas som ett extra förråd. Förutom ditt fordon får du förvara fyra extra bildäck.

Parkering på gårdarna

Tänk på att det endast är tillåtet att parkera inne på gårdarna för i- och urlastning. Om någon har parkerat fel eller där det inte är tillåtet ring Smart Parkering Sverige AB 0771-80 88 80, så åker de ut och kan sätta böter.

Någon har ställt sig på min parkeringsplats

Om någon parkerat på din parkeringsplats ska du kontakta parkeringsbolaget Smart Parkering Sverige AB så att de utfärdar en kontrollavgift. . När de gjort detta tre gånger rödlappas bilen. Eftersom parkeringsbolaget inte har tillstånd att flytta på en bil skickas ärendet till kommunen som kan flytta bilen. 

Jag har fått böter än fast jag inte gjort något fel

Kontakta bolaget som utfärdat boten för att berätta din sida av historien.Tyvärr kan inte vi på Uppsalahem hjälpa dig att bestrida din böter, utan du måste kontakta parkeringsbolaget Smart Parkering Sverige AB.