All nyckelhantering sköts av Certego som vi har avtal med.

På in- och utflyttningsdagen

Du som flyttar in eller ut ska på in- och avflyttningsdagen hämta och lämna dina nycklar hos CERTEGO på Fyrislundsgatan 68. In- och avflyttningsdagen är den första helgfria vardagen i månaden. Till exempel om 1:a inträffar på en lördag får du då hämta/lämna dina nycklar måndagen den 3:e. 

Att tänka på när du flyttar in

Från och med klockan 12.00 på inflyttningsdagen är du välkommen att hämta dina nycklar.

För att hämta ut nycklarna till din nya bostad behöver du ha med dig hyresavtalet, din legitimation och eventuell fullmakt. Fullmakt behövs endast om någon annan ska hämta ut nycklarna.

Tips! Om du inte har ditt hyresavtal med dig, eller står på den inflyttningslista vi skickar till CERTEGO varje månad, kan du även visa ditt kontrakt på "Mina sidor". 

Att tänka på när du flyttar ut

Kontrollera att det inte fattas några nycklar, så slipper du onödiga kostnader. Har du förlorat en nyckel måste vi nämligen byta lås och det kostar en slant. Samtliga nycklar och eventuell bokningskolv till tvättstugan samt nycklar till postfack ska vara inlämnade senast klockan 12.00 på avflyttningsdagen. Om avflyttning sker på en helgdag ska nycklarna vara inlämnade senast klockan 12:00 nästkommande vardag.

Om du har låst dig ute

Om det finns en extranyckel i ditt tublås kan vi hjälpa dig, annars får du vända dig till Certego. På kvällar och helger kan du ta kontakt med vår jour på telefonnummer 018-727 36 00.

Kostnaden för utryckningen och det arbete som utförs kommer du själv att få betala för. Du kan kolla med din hemförsäkring vad som gäller i ditt fall.  

Kom ihåg att vi endast kan öppna för kontraktsinnehavaren, som ska kunna legitimera sig. 

Borttappade nycklar

Om du har tappat bort en nyckel eller elektronisk nyckelbricka ska du genast kontakta Certego så att de kan spärra den elektroniska nyckeln. Tänk på att låset på din lägenhetsdörr och garageport behöver bytas. Du som hyresgäst står för kostnaden för nytt lås och nycklar. Kopior på nycklar räknas ej som original vid inlämning till Certego efter uppsagt kontrakt.

Det gäller även om du tappat nyckeln till porten eller andra gemensamma utrymmen och behöver köpa nya nycklar.

Om du har tappat en nyckel och vill tillverka en kopia, eller beställa ett låsbyte, kan du direkt ta kontakt med Certego som vi har avtal med. Kostnaden för låsbyte, samt eventuella merkostnader får du själv betala.