När alla hyresgäster gett sitt medgivande så påbörjas arbetet med renoveringen inom ett halvår. I det här läget kommer du som hyresgäst att bli inbjuden till möten där du får information om hur renoveringen kommer att påverka dig och ditt boende.

Christer Nordström, pensionerad presstalesperson för Uppsalapolisen, berättar om hur evakueringen och renoveringen gick till på Kvarngärdet i Uppsala.

När vi renoverar gör vi det etappvis. Renoveringen av ett hus tar ungefär ett år och ett trapphus 3-6 månader. Tiden för renoveringen beror på vad som ska göras.  

Du som bor i den etapp där vi ska renovera kommer att få all information som behövs av vår personal och en kontaktperson på Uppsalahem.

Ditt boende under renoveringen
Så långt det är möjligt kommer du att bo kvar i lägenheten under renoveringen. I det fall att åtgärderna innebär att hyresgästarna inte kan bo i bostaden under renoveringen, hjälper till med både flytt och ett evakueringsboende. Evakueringboendet kan både vara i en av våra paviljonger eller i en lägenhet i området.

Uppsalahem informerar
Inför och under renovering är det mycket information du behöver ta del av. För oss är det väldigt viktigt att du känner dig trygg genom hela renoveringsprocessen. Därför kommer du att bli  inbjuden till informationsmöten, få en kontaktperson hos Uppsalahem, få en egen renoveringspärm där du enkelt kan följa vad som händer. Du kommer också att få aviseringar i Uppsalahems app och i trapphuset.

Pågående renoveringar
Under fliken pågående renoveringar kan du läsa om din renovering när den startar.

Efter renoveringen
När renoveringen är klar ska allt återgå till det normala igen och vi hoppas att ditt boende är ännu bättre än innan. Du som hyresgäst ska ha fått varit med och påverka och huset ska nu vara tryggt och trivsamt.

Leena Wiberg bodde på Kvarngärdet i Uppsala när det renoverades mellan 2008 och 2014. I denna video berättar hon om bemötandet av Uppsalahem.