När semester, sommarlov och grillkvällar hägrar vill du säkert veta vad som gäller där du bor. 

Visa hänsyn till dina grannar under sommaren så att alla i området kan njuta fullt ut av årstiden.

Här har vi samlat lite av det du behöver veta inför sommarens varma dagar.  

Grillen

Under sommarhalvåret är grillen en given höjdpunkt för många, men kom ihåg att ta hänsyn till dina grannar. Eftersom grillning ökar brandrisken och kan störa dina grannar, får du inte grilla på din balkong. Använd gärna de olika grillplatserna som finns på gårdarna i våra områden!

Om du grillar på din uteplats, var medveten och aktsam om dina grannar och risker. Placera grillen en bit från husen så att rök och matos inte stör andra. Se också till att det finns ett lock eller en brandfilt i närheten så elden kan kvävas om något skulle gå fel och olyckan är framme.

Studsmattor och barnpooler

Visst är det härligt att hoppa på en studsmatta i sommarsolen! Du får självklart montera studsmatta om du har en inhägnad uteplats. 

Pooler kan också komma väl till pass när sommarsolen är som varmast och självklart ska barnen få svalka sig på era inhägnade gårdar. För allas säkerhet ber vi dig respektera de regler som finns: 

Tänk på att:

  • Det inte är tillåtet att ha pool eller studsmatta på allmän yta, endast på det som anses som egen gård, inhägnad eller liknande.
  • Du som hyresgäst har det fulla juridiska ansvaret på området och därför ber vi dig vara extra uppmärksam. Det sker tyvärr många olyckor på studsmattor och i badvatten och då även i grunt vatten. Var rädda om varandra och håll god uppsikt över din vattenbassäng.
  • Uppsalahem tillhandahåller vatten för normalt hushållsändamål, var dock beredd på att du kan bli ytterligare debiterad om det överskrids.
  • Det är inte tillåtet att fylla poolen med varmvatten och poolen ska ju svalka i sommarvärmen. Om du fryser i vattnet, vänta ett tag med att hoppa i och låt solen värma upp poolen först.