Till våra lägenheter hör oftast ett förråd, men inte alltid. Behöver du ett förråd eller mer förvaringsutrymme har vi förråd att hyra ut i många av våra bostadsområden.

De flesta förråden finns i trapphuset och är märkt med ditt lägenhetsnummer, bor du i ett radhus så finns förrådet i anslutning till bostaden.

I vissa områden finns det ett fristående förrådshus på gården. Hos oss finns olika typer. Under våra områden hittar du var förråden i ditt område ligger. Tänk på att låsa förrådet med ett hänglås.

Inbrott i förråd – lämna inte ut din kod till någon

Vi arbetar aktivt med att förhindra inbrott genom rondering. Vi ser då till att dörrarna är hela och att låsen fungerar, på så sätt ska ingen utomstående kunna ta sig in i förråden.

Om du haft inbrott i ditt förråd ska du i första hand vända dig till polisen. Du behöver även höra av dig till ditt försäkringsbolag om du misstänker att något är stulet eller skadat. Vi uppskattar att du sedan hör av dig till oss, mest för att vi ska få information om vad som har hänt.

Det här kan du som hyresgäst tänka på för att öka säkerheten i ditt trapphus:

  • Se till att dörren alltid går i lås efter dig. Det gäller både entréporten, källardörrar, garageport etc.
  • Släpp inte in någon du inte känner igen i byggnaden. Alla som bor där har tagg eller nyckel. Besökare kan använda porttelefonen för att nå den de ska besöka.
  • Upptäcker du något i byggnaden som inte fungerar som det ska t.ex. en dörr som inte går i lås så felanmäl det till Uppsalahem. Det kan du enkelt göra via "mina sidor".
  • Har du noterat något misstänkt som kan kopplas till ett inbrott så ber vi dig ta kontakt med polisen. Du kan ringa dem dygnet runt på 114 14 eller lämna tips tillsammans med bilder via deras hemsida.