Till våra lägenheter hör oftast ett förråd, men inte alltid. Behöver du ett förråd eller mer förvaringsutrymme har vi förråd att hyra ut i många av våra bostadsområden.

Hos oss kan alla söka parkeringsplats eller förråd, är du hyresgäst hos oss kan du välja att söka de objekt som är markerade med "endast hyresgäster".

De flesta förråden finns i trapphuset och är märkt med ditt lägenhetsnummer, bor du i ett radhus så finns förrådet i anslutning till bostaden.I vissa områden finns det ett fristående förrådshus på gården. Hos oss finns olika typer. Under våra områden hittar du var förråden i ditt område ligger. Tänk på att låsa förrådet med ett hänglås.

Inbrott i ditt förråd 

Vi arbetar aktivt med att förhindra inbrott genom rondering. Vi ser då till att dörrarna är hela och att låsen fungerar, på så sätt ska ingen utomstående kunna ta sig in i förråden.

Om du haft inbrott i ditt förråd ska du i första hand vända dig till polisen. Du behöver även höra av dig till ditt försäkringsbolag om du misstänker att något är stulet eller skadat. Vi uppskattar att du sedan hör av dig till oss, mest för att vi ska få information om vad som har hänt.

Det här kan du som hyresgäst tänka på för att öka säkerheten i ditt trapphus:

  • Se till att dörren alltid går i lås efter dig. Det gäller både entréporten, källardörrar, garageport och så vidare.
  • Släpp inte in någon du inte känner igen i byggnaden. Alla som bor där har tagg eller nyckel. Besökare kan använda porttelefonen för att nå den de ska besöka.
  • Upptäcker du något i byggnaden som inte fungerar som det ska t.ex. en dörr som inte går i lås så felanmäl det till Uppsalahem. Det kan du enkelt göra via "Mina sidor".

Har du noterat något misstänkt som kan kopplas till ett inbrott så ber vi dig ta kontakt med polisen. Du kan ringa dem dygnet runt på 114 14 eller lämna tips tillsammans med bilder via deras hemsida.

Obs! Lämna inte ut din kod till någon.

Fukt- eller vattenskador i källarförråd

Att det är fuktigt i ett källarförråd är ju helt naturligt och går inte att komma ifrån. Vill du skydda dina tillhörigheter kan du höja upp sakerna genom att lägga exempelvis en lastpall eller plankor under. Det gör också att dina saker klarar sig om olyckan skulle vara framme och en vattenläcka skulle uppstå. Vattentäta lådor är också bra att förvara sakerna i, finns att köpa på de flesta stora varuhuskedjorna! Ett annat tips är att hänga upp prylarna på väggen. Om du ändå skulle råka ut för en fuktskada kontaktar du ditt hemförsäkringsbolag för hjälp.

  • Förvara inte fuktkänsliga saker i förråd där de kan förstöras om vatten tränger in. Om du vill förvara sådana saker i förrådet så rekommenderar vi att du ställer dem på en lastpall så de inte förstörs.
  • Se till att ha en hemförsäkring som täcker upp för kostnader när saker förstörs av fukt. 
  • Om du lägger märke till vatten eller fukt i ditt förråd ska du göra en felanmälan direkt till Uppsalahem. Kontakta ditt försäkringsbolag om dina saker blivit förstörda.