Inomhustemperaturen för Uppsalahems bostäder är 20 grader såvida du inte bor i en seniorbostad med särskilt 55+kontrakt, då ligger temperaturen på 22 grader. Temperaturen styrs automatiskt av en givare som finns placerad på ditt hus.

Vid snabba väderomslag och under senhösten/vintern, när temperaturen ute sjunker och uppvärmningen istället sätter igång, så märker man av temperatursänkningen extra väl. I de flesta bostäder finns det element med en termostat som är temperaturstyrd. Det betyder att elementen anpassar sig till temperaturen i lägenheten. När temperaturen är under 20 grader så sätts elementen igång och upplevs varma. De ska då vara varma upptill och kallare längre ner för att få ut maximalt med värme. 

Eftersom elementen anpassar sig till temperaturen i bostaden så innebär det därmed också att när bostaden uppnått 20 grader så slår elementen ifrån och upplevs kalla. Så snart temperaturen börjar sjunka under 20 grader så startar dock elementen upp igen.

Om det känns kyligt hemma så kan du börja med att göra en egen värmemätning, innan du felanmäler. Instruktion för hur du utför en korrekt mätning hittar du direkt nedanför. Äger du ingen termometer så kan du kostnadsfritt hämta ut en sådan på ditt närmaste områdeskontor. Om temperaturen understiger 20 grader så kommer vi självklart ut och hjälper dig.