En fin och välskött balkong eller uteplats är en fantastisk oas och värdesätts av många! På din balkong och uteplats får du lägga löst golv så som trätrall eller konstgräsmatta. Du kan ställa dit hyllor och sätta upp blomlådor. När du planterar blommor i dina blomlådor, kom ihåg att de ska sitta på insidan av balkongräcket. Tänk på grannen under dig om du exempelvis vattnar blommorna eller hänger upp tvätt.

När du hyr en lägenhet med uteplats skriver du på ett så kallat markavtal för att du som hyresgäst ska vara medveten om vad du behöver sköta om. Vanligtvis är det att klippa gräsmattan, ta hand om befintligt staket eller skärmväggar, beskära buskar och ha det allmänt välvårdat. Det är till exempel viktigt att vara uppmärksam på hur rötter växer, så att de inte förstör hus eller underliggande garage. Är du osäker på vad som gäller för dig kan du logga in på Mina sidor och skapa ett ärende under Synpunkter och frågor. 

Om du vill sätta upp en parabolantenn eller någon annan typ av utomhusantenn behöver du kontakta ditt distriktskontor.

Om du vill sätta upp ett partytält, en paviljong eller liknande på din balkong eller uteplats behöver du kontakta ditt distriktskontor.