En fin och välskött balkong eller uteplats är en fantastisk oas och värdesätts av många! På din balkong och uteplats får du lägga löst golv så som trätrall eller konstgräsmatta. Men du får inte borra i fasaden eller sätta upp saker på ytterväggar. Du kan ställa dit hyllor och sätta upp blomlådor på insidan av balkongen. Om något på balkongen är trasigt, eller färgen flagnat på balkongräcket, gör en felanmälan så kan vi se över om det är något som kan åtgärdas direkt eller något som får vänta till dess att vi planerar ett större underhåll av balkonger.

Uteplats

När du hyr en lägenhet med uteplats skriver du på ett så kallat markavtal för att du som hyresgäst ska vara medveten om vad du behöver sköta om. Vanligtvis är det att klippa gräsmattan, ta hand om befintligt staket eller skärmväggar, beskära buskar och ha det allmänt välvårdat. Det är till exempel viktigt att vara uppmärksam på hur rötter växer, så att de inte förstör hus eller underliggande garage. Är du osäker på vad som gäller för dig kan du logga in på Mina sidor och skapa ett ärende under Synpunkter och frågor. 

Har du frågor?

Om du vill sätta upp en paviljong, skärmväggbalkong, kattnät, parabol eller någon annan typ av utomhusantenn på din uteplats eller balkong skicka en förfrågan via Mina sidor

Student

För dig som är student och bor på Väktargatan eller Djäknegatan låghus finns särskilda regler kring uteplatsen. Under fliken Studentstaden kan du läsa mer om hur du sköter om din uteplats.