För att få vardagspusslet att gå ihop erbjuder Uppsalahem boende i Bäcklösa möjlighet att till ett rabatterat pris låna elbilar och elcyklar - boka i appen och hämta i bostadsområdet!

Alla bilar i fordonspoolen är elektriska - bra för både plånboken och för klimatet.

Välkomna till er helt egna fordonspool

Vi har nöjet att tillhandahålla boende i vårt kvarter Bäcklösa sin helt egena fordonspool. Bäcklösa är vårt första område som får en fordonspool och vi hoppas på sikt kunna erbjuda fler hyresgäster i andra delar av Uppsala möjligheten att göra klimatsmarta resor. Det innebär att det bara är ni som bor i området som har tillgång till poolen.

Spar tid och pengar samtidigt som du är snäll mot vår planet.

Det är dyrt att ha bil, men också väldigt bekvämt. Med en fordonspool från Uppsalahem och OurGreenCar får du det bästa av två världar, poolen är belägen i direkt anslutning till där du bor så det är lika enkelt och smidigt att hyra en bil som om den vore din egen, samtidigt som du kan spara mycket pengar jämfört med att äga en egen bil.

Om slår man ihop alla kostnader för att äga en bil: däckbyte, försäkring, underhåll, skatt och värdeminskning kommer man snabbt upp i höga kostnader per mil. En VW Golf 2014 som kör 500 mil/år kostar ca 45 kr/mil, en Volvo V60 2019 som kör 500 mil/år kostar ca 102 kr/mil. Då ingår dessutom inte finansering för köpet av bilen, så om du lånar pengar för att köpa bilen tillkommer även ränta och avgifter på lånet. (Enligt kalkyl från Motormännen Sverige gjord 2020)

Med en fordonspool slipper du även lägga tid på att köra bilen till verkstaden, byta däck och eftersom den är helt eldriven, att tanka.

Fordonen bokas via OurGreenCars bokningsapp. Läs mer och registera dig på uppsalahem.ourgreencar.se.

Ps, till dig som bor i något av våra andra bostadsområden och är intresserad av en fordonspool: Vi hoppas på sikt att kunna öppna fler fordonspooler - så håll utkik här på www.uppsalahem.se för mer information!