För att få vardagspusslet att gå ihop erbjuder Uppsalahem boende i Bäcklösa och Gottsunda möjlighet att till ett rabatterat pris låna eldrivna fordon - boka i appen och hämta i bostadsområdet!

Alla bilar i fordonspoolen är elektriska - bra för både plånboken och för klimatet.

Delad bilpool i Gottsunda

Vi har nöjet att tillhandahålla boende hos Uppsalahem i Gottsunda sin helt egna bilpool. Här i Gottsunda kommer ni hyresgäster dela på bilarna med oss på Uppsalahem. Det betyder att vi på Uppsalahem kommer använda bilarna i tjänst på dagtid medan det på kvällar och helger kommer det vara möjligt för dig som hyresgäst i Gottsunda att hyra bilarna via OurGreenCar.

Att dela på en bilpool har många fördelar och leder till att elbilarna kan nyttjas dygnet runt och slipper stå oanvända vissa tider. Vi hoppas på sikt kunna erbjuda fler hyresgäster i andra delar av Uppsala möjligheten att göra klimatsmarta resor men just nu är det bara ni som bor i området som har tillgång till denna bilpoolen.

Fordonspool i Bäcklösa

Vi har nöjet att tillhandahålla boende i vårt kvarter Bäcklösa sin helt egena fordonspool. Bäcklösa är vårt första område som får en fordonspool och vi hoppas på sikt kunna erbjuda fler hyresgäster i andra delar av Uppsala möjligheten att göra klimatsmarta resor. Det innebär att det bara är ni som bor i området som har tillgång till poolen.

Spara tid och pengar samtidigt som du är snäll mot vår planet

Det är dyrt att ha bil, men också väldigt bekvämt. Med en fordonspool från Uppsalahem och OurGreenCar får du det bästa av två världar, poolen är belägen i direkt anslutning till där du bor så det är lika enkelt och smidigt att hyra en bil som om den vore din egen, samtidigt som du kan spara mycket pengar jämfört med att äga en egen bil.

Om slår man ihop alla kostnader för att äga en bil: däckbyte, försäkring, underhåll, skatt och värdeminskning kommer man snabbt upp i höga kostnader per mil. En VW Golf 2014 som kör 500 mil/år kostar ca 45 kr/mil, en Volvo V60 2019 som kör 500 mil/år kostar ca 102 kr/mil. Då ingår dessutom inte finansering för köpet av bilen, så om du lånar pengar för att köpa bilen tillkommer även ränta och avgifter på lånet. (Enligt kalkyl från Motormännen Sverige gjord 2020)

Med en fordonspool slipper du även lägga tid på att köra bilen till verkstaden, byta däck och eftersom den är helt eldriven, att tanka.

Fordonen bokas via OurGreenCars bokningsapp. Läs mer och registera dig på uppsalahem.ourgreencar.se.

Ps, till dig som bor i något av våra andra bostadsområden och är intresserad av en fordonspool: Vi hoppas på sikt att kunna öppna fler fordonspooler - så håll utkik här på webbplatsen för mer information!