Under hösten kommer vi pyssla, sporta och leka på Mötesplats Gottsunda. Vi har öppet alla söndagar samt hela höst- och jullovet! Du hittar oss på August Södermansväg 4B från 11-15 varje söndag hela hösten. Välkommen på roliga aktiviteter!

Mötesplats Gottsunda har gratis aktiviteter för barn i åldrarna 5 till 12 år. Det kommer vara öppet kl. 11-15 både söndagar, höstlov och jullov. På Mötesplats Gottsundas Facebook-sida uppdaterar vi löpande vilka aktiviteter som kommer så håll utkik. Välkomna alla barn och föräldrar!

Vi ses på August Södermansväg 4B, varje söndag från klockan 11-15. Välkommen!


Vad är Mötesplats Gottsunda?

Mötesplatsen har gratis aktiviteter för barn mellan 5 och 12 år i Stenhammarsparken tillsammans med våra mötesvärdar och samarbetspartners. Med Mötesplats Gottsunda vill Uppsalahem möjliggöra enkla möten och öka trivseln i våra bostadsområden i Gottsunda.
Som största fastighetsägare i området vill Uppsalahem ta ansvar och ha engagemang för trygghet och trivsel. Tillsammans med våra hyresgäster vill vi göra Mötesplats Gottsunda till en naturlig träffpunkt i området.
Under sommaren är Stenhammarsparken är basen för Mötesplats Gottsunda med en utomhusscen, ljusinstallationer och aktiviteter som riktar sig till barn och unga. Mötesplats Gottsunda är ett roligt sätt att på lång sikt skapa trygghet och samhörighet och vi hoppas att så många som möjligt upptäcker Gottsunda, stora som små.


Vad hände sommaren 2021?

Under sommaren hade vi öppet från den 12 juni till 15 augusti samt de två sista helgerna i augusti, onsdagar till söndagar kl.14.00-19.00 i Stenhammarsparken. Lekar och spel har varvats med aktiviteter där barnen fått träffa våra samarbetspartners som Uppsala Basket, Dalkurd fotboll, Biotopia, badminton med Fyrisfjädern, dans och tetater, spela tennis med Obaida Alramhi och träna kampsport med Bodil Frick och många fler. Håll utkik efter allt som händer i höst på vår facebook sida!

Med anledning av Covid-19 kommer vi anpassa aktiviteterna efter rådande omständigheter så att alla som deltar kan känna sig trygga. På vår Facebook-sida kommer vi löpande uppdatera vad som gäller när det närmar sig.

Tack för en trygg och rolig sommar tillsammans!

 

En tillbakablick på sommaren 2020

Lekar och spel har varvats med aktiviteter där barnen har fått träffa lokala profiler. Bland annat har de fått möjlighet att spela tennis med Obaida Alramhi och tränat kampsport med Bodil Frick. Mötesplatsen bemannades från invigningen 10 juni till sommaravslutningen 16 augusti av ett 20-tal sommarjobbare och fem mötesvärdar.

Syftet med Mötesplats Gottsunda är att skapa en plats där boende kan mötas på lika villkor och projektet verkar för att tryggheten i stadsdelen Gottsunda ska öka.

– Vårt mål är att tryggheten och trivseln ska öka i hela Uppsala. I Gottsunda arbetar vi med flera insatser så som ordningsvakter, trygghetskameror, Uppsala ungdomsjour, bättre utbildningsmöjligheter och just Mötesplats Gottsunda. Det känns jättekul att satsningen varit så populär bland Gottsundas barnfamiljer och den kan bidra till positiv utveckling i området, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande.

 

En tillbakablick från sommaren 2018

SAMARBETA MED OSS?

Är du en förening, ett företag eller en privatperson som vill engagera dig i barn och ungas fritid? Kontakta oss så diskuterar vi gärna sätt att samarbeta!

Kontakta oss

Om du har några frågor kan du höra av dig direkt till projektledare Angelique som jobbar med Mötesplats Gottsunda: angelique.prinz.blix@uppsalahem.se