Sofia Karthe har jobbat i 31 år på Uppsalahem, hon är en av våra två ombyggnadssamordnare som guidar våra hyresgäster genom renoveringen av deras hem.

De senaste 11 åren har hennes dagar handlat om att få hyresgästerna att känna sig trygga genom hela renoveringen från medgivande, ny hyra, val av nya ytskikt, till att täcka möbler och se till att de packat flyttlådor till flyttbilen kommer för evakuering. När renoveringen är klar är Sofia den som välkomnar alla hem igen. Våra ombyggnadsamordnare är väldigt omtyckt av våra hyresgäster och i våra kundundersökningar efter renoveringar får Sofia och kollegan Peter Gladh fina ord av nöjda hyresgäster. 
 
Med så många års arbete kommer en stor erfarenhet. Därför har Sofia blivit inbjuden till Sveriges Allmännytta för att berätta om sitt arbete med evakuering och renovering. Sverige Allmänytta är en intresseorganisation för allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag över hela Sverige. Sofia har också blivit inbjuden att få hålla workshop kring renovering hos fler hyresvärdar.
 
– Det känns bra när ens arbete uppmärksammas och imponerar på andra, att engagemang och positiv inställning ger resultat. Det märks utåt när man tycker om sitt jobb. Vi har arbetat fram bra rutiner så resultatet blir bra med nöjda kunder även i en något besvärlig situation som vid en evakuering och renovering, berättar Sofia.
 
– Det här är det bästa med Allmännyttan, att alla är så generösa med att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter. Den här gången var det ett bostadsbolag i Eskilstuna som ville ha tips hur de skulle tänka kring evakuering inför kommande renoveringar. Vilken ynnest att då få lyssna till en så kunnig och erfaren person som Sofia på Uppsalahem, stort tack för det! Tillsammans blir vi bättre och klokare, säger Lena Liljendahl från Sveriges Allmännytta.