I de områden där tvättmaskin inte ingår som basutbud i lägenheten finns det tillgång till gemensam tvättstuga med torkmöjligheter.

När du loggar in på Mina sidor och väljer "Boka tvättid" framgår det om du har möjlighet att boka elektroniskt eller inte. Du kan självklart även boka din tvättid i appen. I förnyade eller nyproducerade bostadsområden finns det betaltvättstugor att nyttja. Kostnaden för tvättpassen debiteras per timme i efterskott, på din hyresavi.

Innan du lämnar tvättstugan

Du och dina grannar ansvarar gemensamt för att tvättstugan är ren och att den känns trevlig att använda. Nästa hyresgäst ska inte behöva städa efter dig. När du tvättat klart, torka av maskinerna både ut- och invändigt, töm och rengör eventuella filter, tvätta golvet, kasta tomma tvätt- och sköljmedelsförpackningar. Inne i tvättstugan sitter tydliga städinstruktioner som du kan följa innan du avslutar ditt tvättpass.

Lämna rent och snyggt efter dig

Tänk på att du delar tvättstuga med dina grannar. Läs instruktionerna för maskinerna noga för att undvika fel. Och lämna alltid tvättstugan ren och fin efter dig.