Ja, självklart ska du få chansen att sätta din egen prägel på din bostad. Ny färg eller nya tapeter på väggarna kan göra stor skillnad för känslan hemma. Hos oss har du ett brett sortiment att välja bland, allt för att du ska hitta något som just du gillar. Du kan få väggarna i din bostad ommålade eller omtapetserade kostnadsfritt var tolfte år. Du kan se din underhållstatus om du loggar in på Mina sidor.

Vid beställning av målning eller tapetsering så målas oftast även tak och övriga snickerier om i rummet om beställningen görs av Uppsalahem.

Du kan självklart måla och tapetsera i ditt hem på egen hand innan den perioden men då får du stå för kostnaden själv.

Har du målat idag ska det även i fortsättningen vara målat. Har du tapet ska det fortsätta vara tapet. Det vill säga målat på målat och tapet på tapet.

Om du utför målnings- och tapetseringsarbeten i din lägenhet på egen hand så ska det vara fackmannamässigt utfört. Tänk på att använda kulörer och material som inte är för extrema. Anser vi att det krävs en ommålning eller omtapetsering kan du bli ersättningsskyldig den dagen du flyttar ut.

Vill du utföra större renoveringar i din bostad måste Uppsalahem först godkänna dessa. Kontakta ditt distriktskontor i så fall.