Den 17 augusti tillträder Mattias Tegefjord tjänsten som vd på Uppsalahem. Han kommer närmast från fastighetsbolaget Stenvalvet, som äger samhällsfastigheter i hela landet inom bland annat vård, skola, omsorg och rättsväsende, där han varit förvaltningschef.

Mattias Tegefjord ny VD på Uppsalahem

Mattias Tegefjord har en gedigen bakgrund från fastighets- och konsultbranschen, både som ledare och stadsdelsutvecklare från bolag som t ex Stenvalvet, ISS och Tyréns. I botten är Mattias civilingenjör och uppvuxen i Uppsala.

– Jag har följt Uppsalahems utveckling på håll och inspireras av resan bolaget gjort från hög nyproduktionstakt till fokus på hållbar renovering. Mina tidigare erfarenheter från samhällsbyggnadssidan och fokus på kundnöjdhet tror jag är passande pusselbitar när Uppsalahem ska fortsätta utvecklingen framåt. Nu ser jag framemot att lära känna mina nya kollegor och dyka in i verksamheten, säger Mattias Tegefjord, tillträdande vd Uppsalahem.

Rekryteringen har gjorts i nära samverkan mellan Uppsalahems styrelse och ledande befattningshavare inom Uppsala kommun. Intresset för tjänsten har varit stort och processen har gått enligt plan.

– Med Mattias får Uppsalahem en erfaren ledare, som kommer kunna balansera de viktiga uppdrag som ett kommunalt allmännyttigt bolag har. Uppsalahem tar ett stort ansvar för utvecklingen av bostadsmarknaden i Uppsala, men har samtidigt stort fokus på frågor som är viktiga för den enskilde hyresgästen. Jag är övertygad om att Mattias kommer att utveckla och utmana både Uppsalahem och Uppsala, säger Elnaz Alizadeh, ordförande (s), Uppsalahem.

 

För frågor: Linda Ryttlefors, kommunikationschef Uppsalahem, linda.ryttlefors@uppsalahem.se 0730-488959