Vad har hänt med dunderklockan, blomman som farmor gör dunderhonung av? Och varför växer inte Lille Skutts morötter som de ska? I utställningen "Bamse och Dundermysteriet" får våra besökare följa Bamse och hans vänner på ett äventyr för att rädda miljön.

Farmor är orolig för blomman Dunderklockan. Det är av Dunderklockans dunderpulver som Farmor gör Dunderhonungen som gör så att Bamse blir stark. Men nu finns inte lika många Dunderklockor som förut och Farmor är orolig. Hur det ska gå med Dunderhonungen? Den kommer ju ta slut om det inte finns några Dunderklockor. Och stackars Lille Skutt! Hans morötter kommer inte upp i trädgårdslandet längre... Hur ska han få mat om det inte finns några morötter? Bamse, Nalle-Maja och deras vänner kan inte förstå vad som hänt - vilket mysterium!

Ganska snart förstår de att något är fel med miljön och misstänker att det är Krösus Sorks fabrik som orsakar problemen. Fabriken finns på Klippön, och Bamse, Nalle-Maja och deras vänner tar oss med på en resa för att lösa mysteriet.

Välkommen på utställning

Uppsalahem tillsammans med Fredens Hus hälsar familjer välkomna till utställningen ”Bamse och Dundermysteriet”. Utställningen har skapats tillsammans med barn ifrån Hajens fritidshem i Navestad och riktar sig till barn från förskolan upp till årskurs 3. Tillsammans med Bamse och hans vänner låter vi våra yngre besökare lösa dundermysteriet och lära sig om återvinning. Barnen får upptäcka bland annat Farmors hus, Lille Skutts morotsland, Krösus Sorks kontor och Fjärilsdalen. Utställningen är kostnadsfri.

Invigningshelg för hyresgäster
Tid: Lördag 24 mars och söndag 25 mars kl. 9.00-16.00
Plats: Fredens hus, Uppsala slott

Utställningen invigs exklusivt för våra hyresgäster helgen 24-25 mars. Under invigningshelgen kommer vi på Uppsalahem att bjuda på fika.

Inför invigningshelgen 24-25 mars behövs ingen anmälan. Det är drop in mellan kl 9.00-16.00. Totalt får 300 personer vistas i lokalen samtidig, så vi reserverar oss för eventuellt fullsatt lokal.

Besök efter invigningshelgen
28 mars öppnar utställningen för allmänheten samt skolor och förskolor. Utställningen pågår till den 19 augusti.

Öppettider för allmänheten
Onsdag - fredag, kl 15.00-18.00
Lördag - söndag, kl 12.00-16.00

Sommarlovsöppet from 27 juni: Onsdag - söndag, kl 12.00 - 17.00

Guidade visningar för skolklasser och förskolegrupper kommer att kunna bokas via www.fredenshus.se utöver ordinarie öppettider. 

Alltid fri entré.

Frågor?
Fredens hus
www.fredenshus.se
bamse@fredenshus.se

 

Bamse och Dundermysteriet är producerad av Arbetets museum i samarbete med BAMSE Förlaget, Egmont Kärnan Bamseredaktionen, Kolmårdens Djurpark, Hyresbostäder samt Sparbankstiftelsen.