För tredje året arrangerar Uppsalahem och Uppsala kommun Mötesplats Gottsunda. En plats öppen för alla med gratis aktiviteter hela året!

OM MÖTESPLATS GOTTSUNDA

Med Mötesplats Gottsunda vill Uppsalahem möjliggöra enkla möten och minska den sociala oro som finns i Gottsunda. Området har utnämnts till ett "särskilt utsatt område" av polismyndigheten och Uppsalahem ingår i kommunens handlingsplan i att förebygga och vända den negativa utvecklingen. Som största fastighetsägare i området tar Uppsalahem ett stort ansvar och engagemang genom att skapa Mötesplats Gottsunda. Projektet finansieras av Uppsala kommun.

Stenhammarsparken är basen för Mötesplats Gottsunda med en utomhusscen, ljusinstallationer och aktiviteter efter årstiderna och riktar sig till barn och unga. Projektet sträcker sig över två år och målet är att göra skillnad på lång sikt och samtidigt bidra till minskade samhällskostnader. Mötesplats Gottsunda är ett roligt sätt att på lång sikt skapa trygghet och samhörighet och vi hoppas att så många som möjligt upptäcker Gottsunda, stora som små.

MÖTESPLATS GOTTSUNDA ÖPPNAR SOMMAREN 2020!

Vi öppnar upp Mötesplats Gottsunda 10e juni til 16e augusti!

Vi har öppet med gratis aktiviteter för barn mellan 5 och 12 år, varje onsdag - söndag kl. 14-19 i Stenhammarsparken.

Med anledning av Covid-19 har vi infört följande:

  • Alla aktiviteter är utomhus
  • Max 20 barn/aktivitet
  • Handtvätt finns på plats
  • Bara friska barn får delta
  • Möjlighet till föranmälan

Föranmälan:

Här kan du anmäla dig till Mötesplats Gottsundas aktiviteter, riktade till barn 5-12 år. Under eftermiddagen har vi olika aktiviteter i mindre grupper, såsom kubb, frisbee, pyssel, osv. Observera att alla aktiviteter sker med föräldraansvar, föräldrar ska vara med på plats under alla aktiviteter.

Du får gärna komma till oss i parken även utan anmälan!

OBS! En amälan här ger förtur, men garanterar inte plats på aktiviteten. Vid högt tryck kan anmälan bli full utan att den hinner stänga och vid förkylningssymptom kommer deltagande nekas. Aktiviteter kan även ställas in pga väder, sjukdom, etc. Håll utkik på Facebook för uppdateringar.

Vecka 30: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=pKljWRYvCkCAHVTFM8UyKTiblWZ70iJKp2tYGAS4gCZUOVQ2TkVLWjlZWTZGUUpaM0k2NEIzV0tQRy4u

Vecka 31: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=pKljWRYvCkCAHVTFM8UyKTiblWZ70iJKp2tYGAS4gCZUM1pCV0syUUkyWkY4MkVMRFNFRFRXS0VBUC4u

Vecka 32: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=pKljWRYvCkCAHVTFM8UyKTiblWZ70iJKp2tYGAS4gCZUNjcxVloxRklSMVUwT1pEWlFST1VCQkxLMi4u

Vecka 33: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=pKljWRYvCkCAHVTFM8UyKTiblWZ70iJKp2tYGAS4gCZUMTM4QjBWQUE3OEs0WEFCREdRWEdFWlZMNC4u

SAMARBETA MED OSS?

Är du en förening, ett företag eller en privatperson som vill engagera dig i barn och ungas fritid? Kontakta oss så diskuterar vi gärna sätt att samarbeta!

KONTAKTA OSS

Om du har några frågor kan du höra av dig direkt till oss som jobbar med Mötesplats Gottsunda:

Projektledare: Angelique Prinz Blix angelique.prinz.blix@uppsalahem.se

Arbetsledare: Sanna Gunnarsson sanna.gunnarsson@uppsalahem.se

 

EN TILLBAKABLICK PÅ SOMMAREN 2018

I genomsnitt har Mötesplats Gottsunda besökts av mer än 200 barn varje vecka. Lekar och spel har varvats med aktiviteter där barnen har fått träffa lokala profiler. Bland annat har de fått möjlighet att testa ”Street tennis” med Obaida Alramhi och tränat kampsport med Bodil Frick. Mötesplatsen bemannades från invigningen 6 juni till sommaravslutningen 9 september av ett 20-tal sommarjobbare och fem mötesvärdar.

Syftet med Mötesplats Gottsunda är att skapa en plats där boende kan mötas på lika villkor och projektet verkar för att tryggheten i stadsdelen Gottsunda ska öka.

– Vårt mål är att tryggheten och trivseln ska öka i hela Uppsala. I Gottsunda arbetar vi med flera insatser så som ordningsvakter, trygghetskameror, Uppsala ungdomsjour, bättre utbildningsmöjligheter och just Mötesplats Gottsunda. Det känns jättekul att satsningen varit så populär bland Gottsundas barnfamiljer och den kan bidra till positiv utveckling i området, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande