För andra året arrangerar Uppsalahem och Uppsala kommun Mötesplats Gottsunda. En plats öppen för alla med gratis aktiviteter hela sommaren!

OM MÖTESPLATS GOTTSUNDA

Med Mötesplats Gottsunda vill Uppsalahem möjliggöra enkla möten och minska den sociala oro som finns i Gottsunda. Området har utnämnts till ett "särskilt utsatt område" av polismyndigheten och Uppsalahem ingår i kommunens handlingsplan i att förebygga och vända den negativa utvecklingen. Som största fastighetsägare i området tar Uppsalahem ett stort ansvar och engagemang genom att skapa Mötesplats Gottsunda. Projektet finansieras av Uppsala kommun.

Stenhammarsparken är basen för Mötesplats Gottsunda med ljusinstallationer och aktiviteter efter årstiderna och riktar sig till barn och unga. Projektet sträcker sig över två år och målet är att göra skillnad på lång sikt och samtidigt bidra till minskade samhällskostnader.

ÖPPETTIDER UNDER SOMMAREN

Mötesplats Gottsunda kommer att ha öppet hela sommaren, från 6 juni till 31 augusti. Bemannade aktiviteter i Stenhammarsparken sker onsdag till söndag klockan 15:00 – 20:00. Mötesplats Gottsunda är gratis och öppet för alla. 

BESÖK PARKEN

Mötesplatsen utgår från Stenhammarsparken i Gottsunda, den parken som även kallas Drakparken. En större utomhusscen finns på plats och tre mötespunkter står uppställda där det finns många roliga saker att göra. På sommaren bjuds det bland annat på aktiviteter så som kubb, badminton, soft tennis, lekar m.m. och en hel del besök med aktiviteter enligt schema nedan:

 • v.23 Invigning 6 juni därefter egna aktiviteter under veckan som vanligt i parken
 • v.24 NCC byggskola, källsortering med Uppsala Vatten, tennis med Amo Obaida, barnpass med Friskis & Svettis, thaiboxning med Bodil Frick
 • v.25 Barnpass med Friskis & Svettis, källsortering med Uppsala Vatten, thaiboxning med Bodil Frick, bollaktivitet med Uppsala basket
 • v.26 Vattenaktiviteter, källsortering med Uppsala Vatten, fotbollsturnering med besök av fotbollslaget Dalkurd
 • v.27 Bollaktiviteter med Uppsala basket, handboll och fotboll, källsortering med Uppsala Vatten
 • v.28 Barnens val av aktiviteter, källsortering med Uppsala Vatten
 • v.29 Bollaktiviteter och hinderbanor, bollaktiviteter med Uppsala basket, besök på Turbo sports
 • v.30 Barnens val av aktiviteter, bollaktiviteter med Uppsala basket, besök på Turbo sports
 • v.31 Vattenaktiviteter och badminton med Paniz Yousefi från Fyrisfjädern
 • v.32 Källsortering med Uppsala Vatten och badminton med Paniz Yousefi från Fyrisfjädern
 • v.33 Badminton med Paniz Yousefi från Fyrisfjädern, tennis med Amo Obaida, thaiboxning med Bodil Frick och källsortering med Uppsala Vatten.
 • v.34 Thaiboxning med Bodil Frick, bollaktiviteter med Uppsala basket
 • v.35 Läsa och rita aktiviteter, Gottsundabibliotek kommer med cykel samt avslutning med en heldag 31/8 av Pelle svanslös cykelskola

Fler aktiviteter från bland annat Ikea, Gottsunda dans & teater och Cirkus Kulturförvaltning tillkommer.

Mötesplats Gottsunda är ett roligt sätt att på lång sikt skapa trygghet och samhörighet och vi hoppas att så många som möjligt upptäcker Stenhammarsparken, stora som små.

MÖTESPLATS GOTTSUNDA SOMMAREN 2018

I genomsnitt har Mötesplats Gottsunda besökts av mer än 200 barn varje vecka. Lekar och spel har varvats med aktiviteter där barnen har fått träffa lokala profiler. Bland annat har de fått möjlighet att testa ”Street tennis” med Obaida Alramhi och tränat kampsport med Bodil Frick. Mötesplatsen bemannades från invigningen 6 juni till sommaravslutningen 9 september av ett 20-tal sommarjobbare och fem mötesvärdar.

Syftet med Mötesplats Gottsunda är att skapa en plats där boende kan mötas på lika villkor och projektet verkar för att tryggheten i stadsdelen Gottsunda ska öka.

– Vårt mål är att tryggheten och trivseln ska öka i hela Uppsala. I Gottsunda arbetar vi med flera insatser så som ordningsvakter, trygghetskameror, Uppsala ungdomsjour, bättre utbildningsmöjligheter och just Mötesplats Gottsunda. Det känns jättekul att satsningen varit så populär bland Gottsundas barnfamiljer och den kan bidra till positiv utveckling i området, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande