Nu satsar Uppsalahem och kommunen på aktiviteter i Gottsunda för både barn och vuxna i ett samlat projekt som fått namnet Mötesplats Gottsunda. Mötesplats Gottsunda är gratis och öppet för alla, både de som bor i Gottsunda och i andra delar av Uppsala.

Om Mötesplats Gottsunda

Med Mötesplats Gottsunda vill Uppsalahem möjliggöra enkla möten och minska den sociala oro som finns i Gottsunda. Området har utnämnts till ett "särskilt utsatt område" av polismyndigheten och Uppsalahem ingår i kommunens handlingsplan i att förebygga och vända den negativa utvecklingen. Som största fastighetsägare i området tar Uppsalahem ett stort ansvar och engagemang genom att skapa Mötesplats Gottsunda. Projektet finansieras av Uppsala kommun.

Stenhammarsparken är basen för Mötesplats Gottsunda med ljusinstallationer och aktiviteter efter årstiderna och riktar sig till barn och unga. Projektet sträcker sig över två år och målet är att göra skillnad på lång sikt och samtidigt bidra till minskade samhällskostnader

Öppettider under julen

Mötesplats Gottsunda kommer under jullovet att ha öppet 22/12, 23/12 samt 27/12 - 30/12. Efter nyår drar aktiviteterna igång igen 5/1 och 6/1. Under jullovet kommer barn och ungdomar få möjlighet att delta i pysselträffar, ansiktsmålning, sport och spel. Om vädret tillåter kommer vi vara ute och bygga snögubbar eller leka lekar. Mötesplats Gottsunda har öppet mellan klockan 10:00 - 15:00 och utgår från samlingslokalen på August Södermans väg 4b. 

Besök parken

Under helgerna kommer aktiviteterna koncentreras till Stenhammarsparken i Gottsunda, den parken som även kallas Drakparken. En större utomhusscen finns på plats och tre mötespunkter står uppställda där det finns ett gäng roliga saker att göra. Där bjuds det bland annat på aktiviteter så som kubb, badminton, soft tennis, lekar m.m.

Parken kommer vara bemannad lördagar-söndagar, kl.12.00-16.00 samt under skolloven. Ungdomarna som jobbar som mötesvärdar i parken anordnar även egna aktiviteter. 

Mötesplats Gottsunda är ett roligt sätt att på lång sikt skapa trygghet och samhörighet och vi hoppas att så många som möjligt upptäcker Stenhammarsparken, stora som små.

Från den 29 oktober till den 2 November kommer NCC byggskola finnas på plats, då vi kommer få lära oss att bygga fågelholkar som vi sen kommer placera runt om i parken.

Varmt välkomna!

Mötesplats Gottsunda sommaren 2018

I genomsnitt har Mötesplats Gottsunda besökts av mer än 200 barn varje vecka. Lekar och spel har varvats med aktiviteter där barnen har fått träffa lokala profiler. Bland annat har de fått möjlighet att testa ”Street tennis” med Obaida Alramhi och tränat kampsport med Bodil Frick. Mötesplatsen bemannades från invigningen 6 juni till sommaravslutningen 9 september av ett 20-tal sommarjobbare och fem mötesvärdar.

Sommarsäsongen är avslutad men Mötesplats Gottsunda kommer under vintern att vara öppen på helger mellan klockan 12 – 16 och vi har redan ett flertal aktiviteter planerade under skolloven, säger Uppsalahems projektledare Angelique Prinz Blix.

Syftet med Mötesplats Gottsunda är att skapa en plats där boende kan mötas på lika villkor och projektet verkar för att tryggheten i stadsdelen Gottsunda ska öka.

Vårt mål är att tryggheten och trivseln ska öka i hela Uppsala. I Gottsunda arbetar vi med flera insatser så som ordningsvakter, trygghetskameror, Uppsala ungdomsjour, bättre utbildningsmöjligheter och just Mötesplats Gottsunda. Det känns jättekul att satsningen varit så populär bland Gottsundas barnfamiljer och den kan bidra till positiv utveckling i området, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande.