För andra året arrangerar Uppsalahem och Uppsala kommun Mötesplats Gottsunda. En plats öppen för alla med gratis aktiviteter hela året!

OM MÖTESPLATS GOTTSUNDA

Med Mötesplats Gottsunda vill Uppsalahem möjliggöra enkla möten och minska den sociala oro som finns i Gottsunda. Området har utnämnts till ett "särskilt utsatt område" av polismyndigheten och Uppsalahem ingår i kommunens handlingsplan i att förebygga och vända den negativa utvecklingen. Som största fastighetsägare i området tar Uppsalahem ett stort ansvar och engagemang genom att skapa Mötesplats Gottsunda. Projektet finansieras av Uppsala kommun.

Stenhammarsparken är basen för Mötesplats Gottsunda med ljusinstallationer och aktiviteter efter årstiderna och riktar sig till barn och unga. Projektet sträcker sig över två år och målet är att göra skillnad på lång sikt och samtidigt bidra till minskade samhällskostnader.

ÖPPETTIDER UNDER HÖSTEN 2019

Mötesplatsen utgår i höst och vinter från vår lokal på innergården vid August Södermans väg 2.

Varje lördag kl. 12-14 är vi i Växthusets idrottshall, sen går vi tillsammans till lokalen för fika, pyssel och spel.
Varje söndag kl. 12-16 har vi öppet i lokalen. Vi hittar på olika aktiviteter beroende på väder och intresse.

Hos oss finns alltid möjlighet till pyssel, spel och lekar tillsammans med våra duktiga mötesvärdar.

BESÖK PARKEN I HÖST

  • 1/11 Idrottshallsaktiviteter. Vi testar olika sporter
  • 2/11 Halloweenfest. Det blir fiskedamm, dans, musik och ansiktsmålning. Kom gärna utklädd.
  • 3/11 Bio i lokalen. Vi bjuder på bio och popcorn.
  • 23/11 konstworkshop med SykonSKAP! Då ses vi i deras lokal Stugan på Peterson Bergers väg 19, klockan 13-15!

Aktiviteterna är öppna och gratis för alla barn och unga!

Mötesplats Gottsunda är ett roligt sätt att på lång sikt skapa trygghet och samhörighet och vi hoppas att så många som möjligt upptäcker Stenhammarsparken, stora som små.

MÖTESPLATS GOTTSUNDA SOMMAREN 2018

I genomsnitt har Mötesplats Gottsunda besökts av mer än 200 barn varje vecka. Lekar och spel har varvats med aktiviteter där barnen har fått träffa lokala profiler. Bland annat har de fått möjlighet att testa ”Street tennis” med Obaida Alramhi och tränat kampsport med Bodil Frick. Mötesplatsen bemannades från invigningen 6 juni till sommaravslutningen 9 september av ett 20-tal sommarjobbare och fem mötesvärdar.

Syftet med Mötesplats Gottsunda är att skapa en plats där boende kan mötas på lika villkor och projektet verkar för att tryggheten i stadsdelen Gottsunda ska öka.

– Vårt mål är att tryggheten och trivseln ska öka i hela Uppsala. I Gottsunda arbetar vi med flera insatser så som ordningsvakter, trygghetskameror, Uppsala ungdomsjour, bättre utbildningsmöjligheter och just Mötesplats Gottsunda. Det känns jättekul att satsningen varit så populär bland Gottsundas barnfamiljer och den kan bidra till positiv utveckling i området, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande