Mötesplats Gottsunda öppnade för första gången i juni 2018. Sedan dess har vi haft aktiviteter för barn varje sommar i Stenhammarsparken i Gottsunda. Över åren har vi utökat verksamheten och även haft öppet under loven och från och med hösten 2021 varje söndag. Här kan du se filmer och läsa om vad som hänt tidigare år.

Mötesplatsen erbjuder sommarjobb till ett 20-tal unga varje sommar – de går under titeln mötesvärdar.

Sommaren 2021

Under sommaren hade vi öppet från den 12 juni till 15 augusti samt de två sista helgerna i augusti, onsdagar till söndagar kl.14.00-19.00 i Stenhammarsparken. Lekar och spel har varvats med aktiviteter där barnen fått träffa våra samarbetspartners som Uppsala Basket, Dalkurd fotboll, Biotopia, badminton med Fyrisfjädern, dans och tetater, spela tennis med Obaida Alramhi och träna kampsport med Bodil Frick och många fler. Håll utkik efter allt som händer i höst på vår facebook sida!

Med anledning av Covid-19 fick vi anpassa aktiviteterna efter rådande omständigheter.

Tack för en trygg och rolig sommar tillsammans!

 

En tillbakablick på sommaren 2020

Lekar och spel har varvats med aktiviteter där barnen har fått träffa lokala profiler. Bland annat har de fått möjlighet att spela tennis med Obaida Alramhi och tränat kampsport med Bodil Frick. Mötesplatsen bemannades från invigningen 10 juni till sommaravslutningen 16 augusti av ett 20-tal sommarjobbare och fem mötesvärdar.

Syftet med Mötesplats Gottsunda är att skapa en plats där boende kan mötas på lika villkor och projektet verkar för att tryggheten i stadsdelen Gottsunda ska öka.

– Vårt mål är att tryggheten och trivseln ska öka i hela Uppsala. I Gottsunda arbetar vi med flera insatser så som ordningsvakter, trygghetskameror, Uppsala ungdomsjour, bättre utbildningsmöjligheter och just Mötesplats Gottsunda. Det känns jättekul att satsningen varit så populär bland Gottsundas barnfamiljer och den kan bidra till positiv utveckling i området, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande.

 

En tillbakablick från sommaren 2018