Varje sommar tar vi emot sommarjobbare inom olika områden. Vill du testa på Uppsalas roligaste sommarjobb och jobba tillsammans med andra ungdomar?

För dig som är intresserad av att söka sommarjobb hos Uppsalahem har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren nedan.

Klicka här för att läsa mer och söka sommarjobb hos Uppsalahem.

Vad gör man som sommarjobbare på Uppsalahem?

Du kommer i första hand att jobba med utomhusskötsel av Uppsalahems utemiljöer. Det innebär till exempel att rensa ogräs, kratta, sopa, klippa buskar, plocka skräp, måla och göra det lilla extra i utemiljön kring fastigheterna. Vi har också ett gäng som jobbar med lokalvård och ser till så att det är snyggt och rent i våra hyresgästers

Vem kan söka?

Alla som har fyllt 18 år och har körkort kan söka sommarjobb hos oss.

Måste jag skicka in ett cv om jag söker sommarjobb?

Ja. För att vi ska kunna bedöma din ansökan behöver vi få ett cv från dig.

När får jag besked på min ansökan? 

Det kan dröja lite innan du får besked på din ansökan. Vi utannonserar våra sommarjobb i januari, men påbörjar intervjuer i mars. Senast i slutet av april ska du ha fått besked angående din ansökan. 

Hur får jag mitt anställningsavtal? 

Vi jobbar med e-signering vilket gör att ditt avtal kommer att skickas till din angivna mail för signering. 

Hur går introduktionen till? 

Alla nya sommarjobbare blir inbjuden till en företagslunch där vi berättar mer om oss på Uppsalahem och du får en chans att träffa andra som kommer sommarjobba. 

Vilka arbetstider och veckor är det som gäller?

Arbetstiden är 07.00 till 16.00 måndag till fredag med en timmes rast. Våra sommarjobb är vanligtvis mellan tre till sex veckor under juni till augusti. 

Hur görs löneutbetalningen? 

Den tidrapport som du lämnar in ligger som underlag till din löneutbetalning. Timlönen beror på din ålder i enlighet med rådande kollektivavtal mellan Almega och Fastighetsanställdas förbund. Timlönen framgår av ditt anställningsavtal. Lönen betalas ut månaden efter att du har arbetat, vilket betyder att lönen för arbetet i juli betalas ut i augusti.

Får jag arbetskläder? 

Ja, vi tillhandahåller arbetskläder för dig som jobbar inom skötsel och lokalvård.

Vad händer efter avslutat sommarjobb? 

Efter sommaren kommer vi kontakta dig för en utvärdering i form av en enkät. Vi är måna om att du som sommarjobbat hos oss på Uppsalahem ska haft en bra tid hos oss, därför är dina åsikter viktiga. Om du trivts hos oss hoppas vi att du söker nästa år igen!

Får jag ett arbetsintyg? 

Ja. Efter avslutat sommarjobb får du ett arbetsintyg där det står att du har sommarjobbat för Uppsalahem.