Idag startar Uppsalahem produktionen av 187 nya hem i Stenhagen centrum, Uppsala. Projektet innehåller 11 tvåvåningshus med totalt 88 bostäder, som byggs enligt SABOs modell för Kombohus. Kombohus är färdiga typbostäder, som har tagits fram gemensamt av allmännyttan, för att pressa byggkostnaderna och därigenom hyresnivåerna.

Projektet i Stenhagen består av två delar: ett båghus med 99 bostäder och fyra lokaler i bottenplan samt elva tvåvåningshus som ligger i anslutning till befintligt radhusområde. Det är första gången som Uppsalahem bygger Kombohus, men det finns funderingar på flera projekt framöver.

 - Jag tycker att Kombohusen är ett bra koncept, arkitekturen och planlösningarna är redan klara och det finns upphandlade entreprenörer. Med investeringen är målet att pressa hyresnivån, hoppas Mikael Rådegård, vd Uppsalahem.

Uppsalahem har tidigare cirka 300 bostäder i området, som är byggda sent 80-tal/tidigt 90-tal. Stenhagen är ett av områdena i Uppsala, där både handel och bostäder har utvecklats kraftigt de senaste åren och attraktiviteten har ökat.

Spadtaget tas idag den 19/12 kl. 11.00 i Stenhagen centrum, korsningen Herrhagsvägen/Stenhagsvägen. Välkommen!

För frågor:

Lars-Gunnar Sjöö, byggchef, 018-727 34 45  Linda Ryttlefors, kommunikationschef, 018-727 34 22