Som enda svenska företag, får Uppsalahems utmärkelsen CEEP CSR Label, en utmärkelse för företag inom offentlig verksamhet som gett prov på ett hållbarhetsarbete utöver det vanliga. Dessutom får Uppsalahem en extra utmärkelse för de stora stegen bolaget har tagit med att digitalisera hållbarhetsarbetet utifrån kundens perspektiv.

Hållbarhetschef Anna Freiholtz och vd Stefan Sandberg tog emot priset.

CEEP står för The European Centre of Employers and Enterprises providing Public services and services of general interest och är en organisation för arbetsgivare och företag som levererar samhällsnytta och social infrastruktur, som t ex andra bostadsbolag, energibolag eller kollektivtrafik.

Vid prisceremonin i Stockholm den 11 december kommer Uppsalahem att tilldelas utmärkelsen som ett kvitto på att hållbarhetsarbetet framgångsrikt har integrerats i alla delar vår verksamhet.

– Det är oerhört viktigt att vårt samhällsnyttiga arbete uppmärksammas på en europeisk nivå. Jag är stolt över att vi tagit ett stort kliv i att förena hållbarhet och digitalisering. Genom att vi har gjort det, kan vi på ett pedagogiskt sätt kan hjälpa våra kunder i att fatta klimatsmarta beslut, säger Anna Freiholtz, hållbarhetschef på Uppsalahem.

Uppsalahem får en extra utmärkelse specifikt för arbetet med projektet Klimaträtt, där de boende i ett av Uppsalahems hus, under ett halvår kunde följa sitt klimatavtryck i en app. I genomsnitt minskade deltagarnas klimatavtryck med 31% under testperioden. Projektet får nu en storskalig fortsättning som lanseras under 2019 i samarbete med bl.a. Uppsala kommun.

Utöver Uppsalahem, som är den enda svenska pristagaren, får femton europeiska företag och organisationer ta emot CEEP CSR Label 2018.

För frågor:

Anna Freiholtz, hållbarhetschef Uppsalahem, anna.freiholtz@uppsalahem.se 0767-78 97 65

www.ceep.eu

https://www.uppsalahem.se/om-oss/hallbarhet/