Årets första spadtag markerade starten för bygget av 252 hyresrätter i östra Bäcklösa mellan Ultuna och Sunnersta. 92 stycken av hyresrätterna kommer att byggas i form av SABOs så kallade “Kombohus mini”.

Ett 40-tal personer samlades under tisdagen för att inviga bygget av kvarteren Cinnobern, Ekoxen och Humlebaggen, döpta i skalbaggarnas tecken. Uppsalahems Bygg- och fastighetsutvecklingschef Niosha Baghaei pratade bland annat om utvecklingen i Bäcklösa och hur kvartersnamnen är inspirerade av traktens närhet till ett skyddat naturområde.

– Stadsdelen fortsätter att växa med en bra blandning av olika bebyggelser, där Uppsalahem även avropar SABOS kombohus mini som är ett bra komplement till våra "vanliga" hyresrätter, säger Niosha Baghaei.

Ordförande för plan- och byggnadsnämnden Erik Pelling (S) beskrev därefter hur Uppsala fortsätter att växa som stad och att Uppsalahem föregår med gott exempel och visar vägen framåt.

252 nya lägenheter i etapp 2

Spadtaget togs för etapp 2 som innebär 252 nya hyresrätter. Etapp 1, som är under produktion, består av 226 nya hem. I stadsdelen planeras ytterligare 250 bostadsrätter via samarbeten med andra bostadsaktörer vilket möjliggörs genom Uppsalahems försäljning av mark. Totalt kommer östra Bäcklösa bebyggas med cirka 700 bostäder.

Inflytt i den första etappen har redan startat och inflytt i den andra etappen är beräknad att ske under 2019. Spadtaget togs av Erik Pelling, Niosha Baghaei, Grgo Omazic, regionchef Peab och Elnaz Alizadeh, styrelseordförande Uppsalahem.

För frågor vänligen kontakta:

Niosha Baghaei
Bygg- och fastighetsutvecklingschef
Telefon: 018 - 727 34 61
Email: niosha.baghaei@uppsalahem.se