Efter en sommar med hundratals besök varje vecka och ett flertal större event har det blivit dags att utvärdera Mötesplats Gottsunda. Uppsalahem bjuder därför in till frukostmöte där vi berättar mer om satsningen och våra mål för nästa år.

Mötesplats Gottsunda invigdes den 6 juni 2018

-  Det har varit en fantastisk sommar med många spännande samarbeten runt mötesplatsen. Nu blickar vi framåt och börjar planera nästa år, tillsammans kan vi skapa ett mer levande och tryggt Gottsunda, säger Angelique Prinz Blix.

I genomsnitt har Mötesplats Gottsunda besökts av mer än 200 barn varje vecka. Lekar och spel har varvats med aktiviteter där barnen har fått träffa lokala profiler. Bland annat har de fått möjlighet att testa ”Street tennis” med Obaida Alramhi och tränat kampsport med Bodil Frick. Mötesplatsen bemannades från invigningen 6 juni till sommaravslutningen 9 september av ett 20-tal sommarjobbare och fem mötesvärdar.

Sommarsäsongen är avslutad men Mötesplats Gottsunda kommer under vintern att vara öppen på helger mellan klockan 12 – 16 och vi har redan ett flertal aktiviteter planerade under skolloven, säger Uppsalahems projektledare Angelique Prinz Blix.

Syftet med Mötesplats Gottsunda är att skapa en plats där boende kan mötas på lika villkor och projektet verkar för att tryggheten i stadsdelen Gottsunda ska öka.

Vårt mål är att tryggheten och trivseln ska öka i hela Uppsala. I Gottsunda arbetar vi med flera insatser så som ordningsvakter, trygghetskameror, Uppsala ungdomsjour, bättre utbildningsmöjligheter och just Mötesplats Gottsunda. Det känns jättekul att satsningen varit så populär bland Gottsundas barnfamiljer och den kan bidra till positiv utveckling i området, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande.

Dagordning:

Den 9 september avslutades sommarsäsongen i parken och nu tar höst- och vinteraktiviteterna i parken vid. Under frukostmötet 9 november kommer projektledare Angelique Prinz Blix och Uppsalahems verksamhetsutvecklare Per Viklund att berätta hur projektet har påverkat boende i området och hur sociala investeringar kan skapa större trygghet. Mötet avslutas med berättelser från samarbetspartners och besökare.

  • 08:30 – 09:00 Frukostfika och mingel i Kulturpunktens lokaler i Gottsunda centrum.
  • 09:00 – 09:30 Återkoppling om den sociala investeringen Mötesplats Gottsunda.
  • 09:30 – 09:45 Dialog om fortsatta mål och aktiviteter.
  • 09:45 – 10:00 Avrundning och sammanfattning.

Fakta om Mötesplats Gottsunda:

Med Mötesplats Gottsunda vill Uppsalahem möjliggöra enkla möten och minska den sociala oro som finns i Gottsunda. Området har utnämnts till ett "särskilt utsatt område" av polismyndigheten och Uppsalahem ingår i kommunens handlingsplan i att förebygga och vända den negativa utvecklingen. Som största fastighetsägare i området tar Uppsalahem ett stort ansvar och engagemang genom att skapa Mötesplats Gottsunda. Projektet finansieras av Uppsala kommun.

Stenhammarsparken är basen för Mötesplats Gottsunda med ljusinstallationer och aktiviteter efter årstiderna och riktar sig till barn och unga. Projektet sträcker sig över två år och målet är att göra skillnad på lång sikt och samtidigt bidra till minskade samhällskostnader.

 

Frågor och anmälan:

Kontakta Angelique Prinz Blix, projektledare på Uppsalahem.
angelique.prinz.blix@uppsalahem.se 0725-96 90 53.

Mötet börjar klockan 08:30 och hålls på Kulturpunkten Café i Gottsunda Centrum. Adress: Valthornsvägen 53, 756 50 Uppsala.