Niosha Baghaei tillträder som ny bygg- & fastighetsutvecklingschef för Uppsalahem från den 1 augusti. Hon efterträder Lars-Gunnar Sjöö som planerar gå i pension det kommande året.

Niosha jobbar sedan fem år tillbaka som projektchef för nyproduktionsprojekt inom Uppsalahem och har under tiden projektlett och utvecklat flera nya bostadsområden i Uppsala, bland annat den nya stadsdelen Bäcklösa i södra Uppsala.

Hon är utbildad byggnadsingenjör på Uppsala universitet och har tidigare arbetat i flera olika roller på entreprenadfirman Sh bygg i Uppsala.

Nyproduktion blandat med renoveringsprojekt

Niosha får ett uppdrag som innebär en fortsatt hög nyproduktionstakt för att bidra med nya hyresrätter i Uppsala, men också att jobba med det stora behovet av renoveringar av det befintliga fastighetsbeståndet inom Uppsalahem.

- Uppsalahem är en viktig aktör för Uppsalas utveckling och rollen som bygg- & fastighetsutvecklingschef är därför också en av de mest strategiska och viktigare rollerna för Uppsalahem. Niosha har en fantastiskt bra profil och bakgrund för att stärka Uppsalahem ledningsgrupp och för att fortsätta fokusera nyproduktion men också för utveckling av det befintliga beståndet, säger Stefan Sandberg, vd på Uppsalahem.

- Att få förtroendet och möjligheten att kliva in i den här rollen känns fantastiskt. Att få bidra med stadsutveckling i en av Sverige mest expansiva regioner och att utveckla hyresrätten är ett stort uppdrag som jag tar mig an med ödmjukhet, säger Niosha Baghaei, tillträdande Bygg- & Fastighetsutvecklingschef på Uppsalahem.

Kontaktuppgifter
Stefan Sandberg
Telefon: 0708 – 24 89 01