Uppsala stadsteater och Uppsalahem gör gemensam sak för att ta ut kultur och musik till Uppsalaborna. Under 12 tillfällen under maj och juni besöker Uppsala stadsteater Uppsalahems innergårdar med ett sångprogram.

Genom det nya samarbetet med Uppsalahem bjuder Uppsala stadsteaters skådespelare Aksel Morisse, Daniel Engman och Lucas Krüger på ett sångprogram runt om på Uppsalahems innergårdar.

Programmet som har titeln Med vänlig hälsning… innehåller ett antal med omsorg utvalda svenska låtar, sånger och visor ackompanjerade av gitarr och bas. Ett 20 minuter kort event med små berättelser och sång, i en skön mix av alltifrån Ted Gärdestad till Laleh.

– Jag är så glad för samarbetet mellan våra verksamheter och jag hoppas på fler fina projekt för Uppsalaborna, säger Petra Brylander, vd/teaterchef vid Uppsala Stadsteater.

Uppsalahem har under maj samarbetat med flera aktörer för att skapa positiva händelser i staden, och nu fortsätter samarbetet med Uppsala stadsteater.

– Det är så härligt att se att idéer blir verklighet bara på några dagar. Vi är glada för att samarbeta med Uppsala stadsteater och att bjuda våra hyresgäster på nya aktiviteter, säger Linda Ryttlefors, kommunikationschef på Uppsalahem.

Med start den 26 maj kommer evenemanget att börja rullas ut. För att undvika folksamlingar, kommer informationen om var evenemangen tar plats, enbart gå ut till de kvarter där konserterna äger rum. Evenemanget filmas och sprids även på sociala medier.

För frågor:
Linda Ryttlefors, kommunikationschef Uppsalahem, 0730-488959, linda.ryttlefors@uppsalahem.se
Petra Brylander, vd/teaterchef, Uppsala stadsteater, 0708-242624, petra.brylander@uppsalastadsteater.se