I fastighetsbranschen finns goda möjligheter för unga att få bra jobb efter avslutade studier. Idag är intresset relativt svalt för yrken inom fastighetsbranschen, men Uppsalahem jobbar hårt för att elda upp engagemanget bland unga för yrkena. Tillsammans med Ung Företagsamhet och Jensen grundskola öppnar Uppsalahem upp för en halv dags praktik för tjugo högstadieungdomar för att öka intresset för branschen.

Fastighetsbranschen har ett stort rekryteringsbehov, speciellt i Uppsala med en av Sveriges högsta byggtakter. Många fler unga än idag, behöver få upp ögonen för möjligheterna till spännande jobbmöjligheter inom olika fastighetsyrken.

- Vi har satsat stenhårt för att öka intresset för yrken som t ex förvaltare, fastighetstekniker, fastighetsskötare, energiingenjörer och rörtekniker – alla är viktiga delar som får en fastighet att fungera, säger Anna-Lena Lehto, personalchef på Uppsalahem och initiativtagare. Operation Dagsverke ger oss en fantastisk möjlighet att öppna upp vårt företag och göra fler intresserade av fastighetsbranschen, poängterar hon.

De insamlade pengarna går till Mongoliet

Under dagen får de 20 ungdomarna prova på allt från att vara VD för Uppsalahem, prova på att vara energichef, till att testa på att vara målare och förvaltaryrket. De insamlade pengarna under Operations dagsverke går till Mongoliet och för att barn med funktionsnedsättning ska få tillgång till utbildning.

Några av barnen som kommer den 25 maj mellan kl. 08.00-12.00
Kasper, åk 9, ska vara med vår vd Stefan Sandberg och träffa landshövding Peter Egardt
Lisa, åk 8, ska vara med vår vd för Studentstaden Benny Enholm
Naureen åk 7, ska vara med vår chef för bostadsservice Ulf Holmqvist
William åk 9, ska vara med vår energichef Anna Freiholtz
Linnea åk 7, ska vara med målare Peter Ågren
Salle åk 8 ska vara med vår fastighetschef för Uppsalahem Södra

För mer information:
Linda Ryttlefors, kommunikationschef Uppsalahem, 018-727 34 22 eller linda.ryttlefors@uppsalahem.se
Anna Lena Lehto, personalchef Uppsalahem, 018-727 34 21 eller annalena.lehto@uppsalahem.se