Under det senaste året har Uppsalahem arbetat målinriktat för att skapa förutsättningar för att bygga nya bostäder trots det tuffa ekonomiska läget. Tillsammans med ByggPartner i Dalarna AB sätter vi nu äntligen spaden i marken för projektet Spexaren på Rackarberget med 72 nya studentbostäder samt en förskola.d

Uppsalahem har idag närmare 1000 studentbostäder på Rackarberget och har under de senaste åren genomfört flertalet renoveringar i området. Den 15 december har vi byggstart för projektet Spexaren, som ligger centralt placerat på Rackarberget. Huset byggs i fyra våningar med en förskola i bottenplan. Lägenheterna kommer att variera i storlek från 1-3 rum och kök  och de första hyresgästerna beräknas flytta in under 2025.

– Just nu har vi mycket på gång i området, dels renoveringen av våra befintliga studentbostäder som byggdes på 60-talet och nu Spexaren med 72 nya bostäder. I planerna framåt ligger också en utveckling av torget i området, med nya attraktiva verksamhetslokaler, berättar Jenny Wikström, fastighetschef på Uppsalahem Studentstaden. 

Marknadsläget är utmanande med stigande räntor och höga byggkostnader. Uppsalahem har under en längre tid samarbetat med  byggentreprenören ByggPartner i Dalarna AB för att hitta vägar framåt för projektet Spexaren.  Projektet får en tydlig hållbarhetsprofil och byggs med trästomme och kommer att Svanen-certifieras.

– Vi är stolta över att vara en viktig samhällsaktör som vågar ta steget och bygga när få andra aktörer vågar sätta spaden i marken, Spexaren får ett lågt klimatavtryck då vi valt att bygga stommen i trä. Det känns fint att erbjuda Uppsalas studenter fler klimatsmarta bostäder, säger Anna-Lotta Andersson, nyproduktionschef på Uppsalahem.

För frågor vänligen kontakta:

Jenny Wikström, fastighetschef Uppsalahem Studentstaden, jenny.wikstrom@uppsalahem.se, telefon: 018-727 36 69

Anna-Lotta Andersson, nyproduktionschef Uppsalahem, anna-lotta.andersson@uppsalahem.se, telefon: 018–727 33 13

Nyproduktion

Här kan du läsa mer om de nyproduktionsprojekt som är aktuella just nu.