I år har över 5000 företag i Sverige deltagit i urvalet av att utses till ett Karriärföretag 2017, där Uppsalahem är ett av de 100 företag som valts ut. Vinnarna utses efter vilka som bedriver det bästa och mest kvalitativa arbetet med employer branding i Sverige och certifieringen är en kvalitetsstämpel på det engagerade arbetet som görs. Vi på Uppsalahem är väldigt glada över att få vara en del av detta!

För att få kalla sig Karriärföretag krävs det att arbetsgivaren uppfyller de krav som ställs för att vara en trygg och attraktiv arbetsgivare. Det genomförs en grundlig bakgrundskontroll där deltagarna granskas utefter flera kriterier, alltifrån bolagets finansiella stabilitet till hållbarhet, karriärmöjligheter och kompetensutveckling. Efter att första urvalet är klart görs ett slutgiltigt urval av juryn, som består av employer branding och rekryteringsexperter som beslutar vilka företag som blir vinnare.

Uppsalahems arbete med employer branding

På Uppsalahem arbetar vi aktivt med employer branding, det vill säga hur vi uppfattas som arbetsgivare av potentiella, nuvarande och tidigare anställda. Vårt arbete bygger på att engagera barn och ungdomar redan från tidig ålder genom att ta emot praoelever, anställa sommarjobbare och samarbeta med Ung företagsamhet. Vi arbetar även med traineeprogram, delta på mässor, arbetsmarknadsdagar och vi är aktiva på sociala medier.

Varför jobbar vi aktivt med employer branding?

Ungdomar har överlag liten kännedom om fastighetsbranschen och vi vill visa att vi är ett attraktivt val när det är dags för dem att hitta arbetsgivare. Vi behöver även stärka vårt framtida behov av duktiga medarbetare. Ska vi kunna fortsätta att vara lika framgångsrika även i framtiden måste vi också kunna locka de bästa medarbetarna.

Att hamna på listan för Sveriges 100 Karriärföretag är ett kvitto på att vi arbetar med rätt saker för att attrahera studenter och unga personer som är i början av sina karriärer.

För mer information:
Anna Lena Lehto, HR-chef, annalena.lehto@uppsalahem.se, 018-727 34 21.