Den 12 juni öppnar Mötesplats Gottsunda upp för fjärde året i rad, i år i samarbete med Hyresgästföreningen. Nu är det också klart att det blir en fortsättning i höst, mötesplatsen har beviljats 700 000 kr i stöd från Delmos, vilket gör det möjligt att hålla mötesplatsen öppen på helger och lov efter sommaren.

Delmos – Delegationen mot segregation fördelar varje år medel till arbete för att minska och motverka segregation i utsatta områden. Under våren skickades en gemensam ansökan in från Hyresgästföreningen och Uppsalahem till Delmos, för att Mötesplats Gottsunda skulle kunna ha öppet året runt på helger och lov.

– Mötesplatsen som erbjuder gratis aktiviteter för barn mellan 5 och 12 år, är mycket mer än så. Sedan starten har mötesplatsen 200-300 deltagare varje vecka under sommarhalvåret. Barn och unga som normalt inte skulle ha mötts och umgåtts har genom mötesplatsen fått lära känna varandra. För aktiviteterna ansvarar gymnasieungdomar som har Mötesplats Gottsunda som sommarjobb, genom åren har över 50 unga sommarjobbat på mötesplatsen. Aktiviteterna arrangeras tillsammans med olika samarbetspartners, som till exempel de lokala idrottsföreningarna Dalkurd FF och Uppsala basket.

– Vi är otroligt glada över det här stödet från Delmos. Tillsammans med våra hyresgäster har vi gjort Mötesplats Gottsunda till en naturlig träffpunkt i bostadsområdet, säger Angelique Prinz Blix, projektledare på Uppsalahem. Tillsammans med Hyresgästföreningen och med Delmos stöd får vi nu möjlighet att utveckla Mötesplats Gottsunda vidare, en trygg plats för barn och unga året om.

Som största fastighetsägare i området vill Uppsalahem ta ansvar och ha engagemang för trygghet och trivsel. Hyresgästföreningen har samma mål som Uppsalahem, ett bättre och tryggt boende.

– Det känns väldigt roligt att vi nu har fått möjlighet att kunna driva Mötesplats Gottsunda med gemensamma krafter under hela det kommande året, en mötesplats som betyder oerhört mycket för barn och unga i området. Min förhoppning är att detta blir en början till fler större samarbeten framöver och, varför inte, fler mötesplatser, säger Vera Mraz, verksamhetschef Hyresgästföreningen.

– Att Mötesplatsen gett ringar på vattnet syns i våra kundundersökningar, berättar Angelique. Vi har ökat rejält på flera punkter kring trivsel och trygghet, vårt engagemang i hyresgästerna, kontakten mellan grannar har blivit bättre och fler kan rekommendera andra att flytta till området. Med stödet från Delmos kan vi göra det här året om för barn och unga i området.

För mer information: Angelique Prinz Blix, Projektledare hållbarhet, angelique.prinz.blix@uppsalahem.se, tel 072-596 90 53